Înfrângerea de la Nisa nu poate fi suportată de englezi, iar cele mai importante publicații din Regatul Unit au reacționat dur la adresa echipei.

Daily Mail

„AFARĂ DIN EUROPA – DIN NOU. Umilința supremă: Anglia, eliminată de la Euro 2016 de plevușca Islanda, o țară de mărimea orașului Leicester, într-unul dintre cele mai mari șocuri din istorie, iar Hodgson demisionează imediat după fluierul final” (n.r. plevușca este un pește de baltă de dimensiuni mici, cu corp alungit; termenul e folosit și pentru peștii mărunți din orice specie).

The Sun

„Idioți de gheață (Ice Wallies): Roy Hodgson demisionează, după ce naționala celor Trei Lei a fost eliminată după cea mai umilitoare înfrângere din istorie. O națiune vestită pentru pescuitul de cod i-a lăsat pe fanii englezi clătinându-se și a trimis pachet de la Euro 2016 superstarurile multimilionare ale lui Roy Hodgson” – scrie tabloidul „The Sun”.

„AU ROYVOIR”, este titlul dat de jurnaliștii de la „The Sun” la știrea despre demisia lui Roy Hodgson de pe banca naționalei.

The Telegraph

„Umilința supremă a Angliei. O țară unde guvernul se fărâmițează, piețele se prăbușesc și naționala noastră pierde cu Islanda” – se arată în titlul unui editorial editat de Paul Hayward.

Naționala Angliei a fost atacată și de , Harry Redknapp, fostul antrenor al lui Tottenham sau QPR: „Nu am încredere în Federația Engleză că poate alege omul potrivit să îi urmeze lui Hodgson”.

BBC a folosit sintagma „minnow” (plevușcă – pește mic) pentru a arăta cât de micsutnislandezii: „Anglia, umilită de plevușca Islanda”.