Natalie Portman, de nota 10

Natalie Portman, de nota 10

La 27 de ani, Natalie Portman este una dintre cele mai apreciate actriţe din industria filmului.

Născută în Israel, frumoasa actriţă a crescut în New York, dar afirmă că doar în Ierusalim se simte acasă. Străbunica din partea tatălui s-a născut în România, iar în al Doilea Război Mondial a fost spion pentru Anglia. Refuză să fie model. Încă din copilărie, Natalie participă la audiţii, visul ei fiind să devină actriţă. La 10 ani, un agent Revlon i-a propus să devină model, dar Natalie a refuzat. Debutul în lumea filmului l-a avut la 13 ani, cu rolul din „Leon“. Odată cu acest rol, Natalie Hershlag, pe numele de botez, preia numele de fată al străbunicii, Portman.

Actriţa afirmă că a fost diferită de ceilalţi copii, a ştiut dintotdeauna ce a vrut de la viaţă şi a fost foarte serioasă şi ambiţioasă. Portman a absolvit Harvard cu o diplomă în psihologie şi a fost mereu o elevă de nota 10. Natalie are mai multe lucrări ştiinţifice publicate. Pe lângă engleză şi idiş, limbi pe care le vorbeşte fluent, studiază japoneza, germana, franceza şi araba. Primeşte un Glob de Aur. Natalie cucereşte publicul cu rolul Padmé Amidala din noua trilogie „Star Wars“. Pentru rolul din „Closer“, primeşte Globul de Aur şi este nominalizată la Oscar şi BAFTA. Natalie şochează când acceptă să se radă în cap pentru rolul din „V for Vendetta“, dar şi aşa rămâne în topurile frumuseţii.

La cea mai recentă ediţie a Festivalului de la Cannes, Natalie a fost cel mai tânăr membru al juriului. În 2007, ediţia americană a revistei „In Style“ o declară cea mai stilată actriţă de la Hollywood. De mică, frumoasa actriţă este vegetariană şi este o luptătoare pentru drepturile animalelor. Natalie nu poartă blană, pene sau piele.

Ne puteți urmări și pe Google News