Evenimentul ZileiSocialNASA a început asamblarea navei Psyche. Va explora un asteroid care valorează de 10.000 de ori mai mult decât economia globală

NASA a început asamblarea navei Psyche. Va explora un asteroid care valorează de 10.000 de ori mai mult decât economia globală

NASA a început asamblarea navei Psyche. Va explora un asteroid care valorează de 10.000 de ori mai mult decât economia globală
NASA a început oficial asamblarea finală a navei sale spațiale Psyche. Ea va explora un asteroid care este evaluat la o valoare de peste 10.000 de ori mai mare decât economia globală mondială.

NASA a început oficial asamblarea finală a navei sale spațiale Psyche pe care o va trimite să exploreze un asteroid cu același nume cu o valoare estimată la 10 cvintilioane de dolari.

Imagini și înregistrare video cu asamblarea navei

Agenția aerospațială americană a dezvăluit imagini și o înregistrare video cu asamblarea navei la centrul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din sudul Californiei.

Procesul ar trebui să dureze, în mod normal, un an, înainte ca Psyche să fie transportată la Cape Canaveral, Florida. Lansarea sa este programată pentru august 2022.

Noutățile au venit după ce șasiul Panoului de Propulsie Solară (SEP), una dintre componentele cheie ale aeronavei, a fost recepționat de inginerii NASA, mai precizează sursa citată.

Structură gigant dotată ultra-modern

Structura gigant, de dimensiunea unei dubițe, are în dotare două antene puternice cu o lățime de doi metri. De asemenea, mai deține un cadru masiv care va conține instrumentele științifice și învelișuri protective de culoare roșie care să protejeze componentele sensibile, potrivit MSN.

Asamblarea a început în 16 martie când inginerii au examinat subsistemele, computerul de zbor, sistemul de comunicații și cel de distribuire al energiei pentru a se asigura că funcționează în armonie.

Descoperit în octombrie 2020 și denumit 16 Psyche, obiectul cu un diametru de aproximativ 225 de kilometri – cât aproximativ un sfert din lungimea întregii Marii Britanii, este unul dintre cei mai mari din centura de asteroizi care delimitează sistemul solar interior de giganții gazoși, se mai relatează în sursă.

De asemenea, se crede că acesta este alcătuit cel mai probabil din fier și nichel spre deosebire de majoritatea asteroizilor alcătuiți din gheață și material stâncos. El este evaluat la o valoare fabuloasă – de 10.000 de ori mai mare decât economia globală din anul 2019. Aventura mineritului spațial ar putea începe astfel în curând, iar evoluția umanității ar putea fi influențată definitiv prin acest gen de proiecte.


Accesează: