Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA, anunţ de ultima oră! Un fenomen rar va apărea duminică! Cum se va vedea Luna FOTO
NASA, anunţ de ultima oră! Un fenomen rar va apărea duminică! Cum se va vedea Luna FOTO

NASA, anunţ de ultima oră! Un fenomen rar va apărea duminică! Cum se va vedea Luna FOTO

NASA a anunţat că vom avea parte duminică seara de un fenomen incredibil. Luna se va vedea extrem de mare şi luminoasă pe cerul nopţii.

O lună Super Lună va apărea duminică, făcând satelitul nostru lunar să pară și mai mare și mai luminos decât îl ştim. Va fi prima super lună din 2021. Oamenii de ştiinţă au numit fenomenul „Worm Full Moon”.

În acest sfârșit de săptămână va fi vizibil prima super lună a anului. Duminica va atinge cea mai mare dimensiune și va fi mai strălucitoare ca niciodată pe cerul nopții.

NASA, anunţ de ultima oră! Un fenomen rar va apărea duminică! Cum se va vedea Luna

Fenomenul se va extinde până marți dimineaţa, atunci când Luna va apărea complet mare, potrivit NASA. Cel mai bun moment pentru a fotografia Luna este când apare pe cer. Atunci când este la orizont (Foto) atmosfera o face să pară și mai mare, explică astronomii. Super luna apare atunci când orbita sa este cea mai apropiată de Pământ.

Aceasta arată primul Supermoon din 2020, pe măsură ce se ridică deasupra Parcului Național Teide din Tenerife. Luna Worm poate fi vizualizată de duminică seara până marți dimineață

La răsărit poate părea cu până la 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă decât în ​​mod normal, atunci când este privită de pe Pământ.

Dacă este posibil, cel mai bun moment pentru a vizualiza super luna este atunci când apare pe cer datorită unei iluzii optice care o face să pară şi mai mare datorită dimensiunii sale relative în comparație cu clădirile, copacii și alte obiecte din prim-plan.

Dr. Daniel Brown, expert în astronomie la Universitatea Nottingham Trent, a declarat: „Cu toate acestea, în realitate super luna nu este deloc mai mare, așa că nu vă lăsați păcăliți”.

„Așa-numita iluzie lunară va face ca luna să pară mult mai mare decât este în realitate, atunci când este aproape de orizont, dar asta se întâmplă pentru orice lună plină sau fază lunară pe care o observați”, a spus el.

Luna plină din 26 mai 2021 va fi puțin mai aproape de Pământ decât Luna plină din 26 aprilie 2021

„Luna plină a lunii aprilie este cunoscută în mod tradițional ca luna plină roz. Anul acesta este, de asemenea, o Super Lună, va arăta puțin mai mare decât o Lună plină obișnuită ”, a explicat el.

”Acest fenomen aduce Luna la 223.000 km de Pământ, cu aproximativ 35.000 km mai aproape decât la Apogee. „Cel mai bun moment pentru a fotografia Luna este când răsare. Când Luna este joasă la orizont, atmosfera o face să pară și mai mare și de multe ori cu o nuanță portocalie / roșie”, a spus expertul, potrivit Daily Mail.