Dar cine este noul împărat al Japoniei? 

Născut pe 23 februarie 1960, Naruhito a devenit urmaş la tron în ianuarie 1989, ca urmare a morţii bunicului său, împăratul Hitohito. Atunci a devnit oficial prinţ moştenitor printr-o ceremonie la Departamentul de Istorie al Universităţii Gakushuin la Tokio în 1982. Un an după, a intrat la Merton College, de pe lângă Universitatea din Oxford, studiind  trei ani. Şi-a completat prima parte a studiilor cu un doctorat în discipline umaniste la şcoala de specializare a Universităţii Gakushuin în 1988.

Tatăl, Akihito a abdicat: este prima oară când se întâmplă acest lucru în istoria ţării

În 1993, Narushito a ocupat primele pagini din toată lumea când palatul imperial a anunţat atât de aşteptata sa logodnă cu Masako Owada, o diplomată de carieră laureată în economie la Universitatea Harvard, dar şi studii la Oxford în relaţii internaţionale. Ceremonia nupţială a avut loc în iunie acelaşi an. Naruhito şi Masako au o fiică de 17 ani, principesa Aiko, născută în 2001, la opt ani de la căsătoria lor. În timp ce Masako a suferit de ''deranjamente de adaptare'' din pricina stresului vieţii la curte, Naruhito, spre deosebire de mulţi taţi japonezi, a desfăşurat un rol foarte activ în creşterea şi educarea fiicei sale.

Ar prefera să fie alături de popor 

Îmbrăcată cu haine casual, perechea imperială a vizitat în 2011 zonele lovite de cutremur şi de tsunamiul care a cauzat şi dezastrul centralei de la Fukushima, stând de vorbă cu rezidenţii loviţi de dezastru. ''Mi-ar plăcea să desfăşor îndatoririle mele ca simbol al Statului, dar şi să să fiu prezent alături de poporul japonez împărtăşind bucuriile şi necazurile cu ei''.  Naruhito este cunoscut şi pentru cercetările sale în hidrologie şi a ţinut diferite conferinţe în toată lumea. Este pasionat de tenis, jogging şi alpinism, cântă la vioară şi-i place chiar s-o facă în public.

Naruhito a vizitat deja 30 de ţări pentru a conolida relaţiile internaţionale

Pentru a favoriza relaţiile bilaterale, potrivit Leggo,  Naruhito a călătorit în ţări diferite, inclusiv în Malaezia în 2017, cu ocazia a 60 de ani de relaţii diplomatice între Japonia şi ţara sud-est asiatică. ''Cred că bunăvoinţa internaţională şi relativele activităţi de schimburi sunt o parte importantă a îndatoririlor noastre oficiale, care mi-au dat oportunitatea să vizitez 30 de ţări, contribuind astfel la prietenia dintre Japonia şi alte ţări. Aceste experienţe au contribuit şi la îmbogăţirea viziunii mele despre lume şi să-mi aprofundez interesul'', a spus el.