Evenimentul Zilei > Economie > Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână
Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână

Nababii pandemiei au dat lovitura. Miliarde de dolari, într-o singură săptămână

Încă de la început, pandemia a fost pentru unii mumă, pentru alții ciumă, iar unora le dă imense motive de bucurie. Spre exemplu, un cunoscut antreprenor și-a mai adăugat în conturi, în numai o săptămână, astronomica cifră de 8 miliarde de dolari. Însă Pluton, zeul bogăției, a fost generos și cu alți faimoși oameni de afaceri.

Diviziile sale de cosmetice, băuturi, bijuterii și sectoarele de retail au raportat toate cifre mai mici, în trimestrul al 3-lea, însă divizia de modă și articole de piele au raportat o creștere de 12%. Această revenire puternică a companiei Vuitton în segmentul de modă se datorează vânzărilor întreprinse de Vuitton către Dior.

Un competitor important al Vuitton, brandul  Hermès, a raportat la rândul său o creștere de 7% în trimestrul al 3-lea. Acesta a reușit vânzări importante în Asia, continent unde țări precum China și Hong Kong, care au reușit să învingă pandemia, cunosc o revenire economică importantă.

Culoarea banilor

Pe plan global, săptămâna 15 – 22 octombrie a marcat o creștere spectaculoasă a averii și pentru alți miliardari. Co-fondatorii Snap Evan Spiegel (avere netă 7.7 miliarde de dolari) și Bobby Murphy (avere netă de 8.1 miliarde de dolari). În doar 7 zile, tinerii antreprenori au devenit mai bogați cu 2 miliarde de dolari, respectiv 2.2 miliarde de dolari.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE