Evenimentul Zilei > International > Muzeele, bibliotecile, instituțiile de învățământ și piețele alimentare din capitala franceză sunt închise
Muzeele, bibliotecile, instituțiile de învățământ și piețele alimentare din capitala franceză sunt închise

Muzeele, bibliotecile, instituțiile de învățământ și piețele alimentare din capitala franceză sunt închise

Autoritățile din Paris au anunțat că toate muzeele, bibliotecile, instituțiile de învățământ și piețele alimentare vor rămâne închise sâmbătă, după seria de atentate teroriste comise vineri noaptea în capitala franceză și soldate cu cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți, dintre care 80 se află în stare gravă, transmite DPA citată de Agerpres.

'Școlile, muzeele, bibliotecile, sălile de gimnastică, piscinele și piețele alimentare vor rămâne toate închise', a scris primăria Parisului pe Twitter. Spitalele din capitala franceză au activat așa-numitul 'plan alb', ce presupune stare de urgență la toate obiectivele de sănătate publică, potrivit cotidianului Le Monde.

Ministerul Educației francez a anunțat pe rețelele de socializare online că toate excursiile școlare din acest weekend au fost anulate, iar toate universitățile din zona Parisului vor rămâne închise sâmbătă. Companiile aeriene germane Lufthansa și Germanwings au anunțat că toate zborurile spre Paris se vor desfășura sâmbătă 'potrivit programării'.