Evenimentul Zilei > Monden > Mutare istorică pe axa Antena 1 – Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis”
Mutare istorică pe axa Antena 1 – Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis”

Mutare istorică pe axa Antena 1 – Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis”

Nu există român care să nu-l știe pe Adrian Văncică, alias simpaticul Celentano din serialul care a spart toate audiențele, „Las Fierbinti”. Actorul a relatat povestea din spatele intrării sale în proiect.

Adrian Văncică este unul dintre cei mai carismatici actori din serialul Las Fierbinți de la Pro TV. Nimeni nu știa însă faptul că a fost la un pas să joace într-o telenovelă celebră de la Antena 1. Artistul a „povestit pe blogul personal întâmplarea. Fix in momentul în care a fost contactat de Pro TV, Văncică (43 de ani) era în discuții cu Antena 1 pentru a juca în telenovela Narcisa sălbatică.

“La viața mea am dat multe casting-uri. Așa e normal, că d-aia m-am făcut actor, și o să dau castinguri toată viața, c-așa-î în tenis. Las Fierbinti e un proiect în care eu nu am fost de la început. Se făcuse un episod pilot și după ceva timp, doi ani parcă, Pro TV a hotărât să facă serialul. Mimi Brănescu a devenit scenaristul serialului, iar partitura bețivului era inițial dată lui Mărgineanu, băiat bun, talentat, cu farmec, dar cu limite în actorie că de, nu e meseia lui. Cineva în discuțiile de producție a zis, dar totuși să joci un bețiv nu e ușor nici pentru un actor, hai să mai căutăm”, a mărturisit Adrian pe blogul lui.

Mai mult, actorul povestește că a fost o decizie grea să aleagă să joace în Las Fierbinti din punct de vedere financiar, pentru că inițial serialul avea doar câteva episoade.

A fost Zorro într-un parc de distracții, în Coreea de Sud

Adrian Văncică a absolvit Facultatea de Teatru, specialitatea actorie, la UNATC, la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu. Este actor angajat al Teatrului Nottara din București.

Înainte de filmările pentru serialul care l-a făcut celebru, a stat un an în Coreea „de Sud, unde a lucrat într-un parc de distracții. “Am stat un an de zile în Coreea de Sud. În 2002 am lucrat acolo, atunci când a fost Campionatul Mondial de fotbal. Atunci am pierdut foarte mulți bani, pentru că se făceau pariuri pe cine va câștiga meciurile.

Am lucrat într-un parc de distracții, imens. Dacă ai fost în Disneyland Paris, ăla e pocnitoare. Am intrat în pielea mai multor personaje. Să vezi ce frumos era când eram costumat ca Zorro. Făceam clownerie, jonglerie, show-uri de stradă, intram în pielea unor personaje de basm, să se vadă că eram european. Acea experiență mi-a folosit enorm, a fost armata pe care n-am făcut-o. A fost o socializare bruscă, pentru că eram acolo cu mai mulți ruși, bulgari, moldoveni”.