Eternul Isărescu. Ar vrea un nou mandat în fruntea BNR

Eternul Isărescu. Ar vrea un nou mandat în fruntea BNR Mugur Isărescu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Mugur Isărescu a fost întrebat, miercuri, dacă mai dorește un mandat la conducerea Băncii Naţionale a României, având în vedere în octombrie anul viitor îi expiră actualul mandat.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că Parlamentul hotărăşte dacă va mai avea un nou mandat după ce-i expiră acesta. Mugur Isărescu a menţionat de asemenea, că până anul viitor, când se va întâmpla acest lucru, trebuie depășit momentul actual, despre care a afirmat că nu este unul uşor.

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat de guvernator al BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că Parlamentul hotărăşte dacă va mai avea un nou mandat în fruntea acestei instituţii şi a menţionat că până anul viitor, când se va întâmpla acest lucru, trebuie depăşit momentul actual, despre care a afirmat că nu este unul uşor.

Mai exact, guvernatorul BNR a răspuns că doar parlamentul Românei decide dacă va mai avea un mandat de anul viitor:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Parlamentul hotărăşte. Noi suntem numiţi de către Parlament. Ne expiră mandatul şi el hotărăşte ce se va întâmpla. Până atunci să depăşim momentul actual, care nu e deloc uşor”, a declarat guvernatorul BNR.

Banca Nationala, BNR

Banca Nationala, BNR; Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Guvernatorul BNR, despre triplarea taxelor pentru unele firme mici şi mijlocii

Mugur Isărescu a fost întrebat, miercuri, în aceeşi conferinţă de presă, ce efecte ar putea să aibă măsuri precum triplarea taxelor pentru unele firme mici şi mijlocii, eliminarea TVA de 5%, dar şi suprataxarea caselor de lux.

„Diverse. Aveţi o listă de măsuri şi fiecare poate să aibă efecte diverse atât asupra cererii, asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei (...). Personal şi colegi de-ai mei şi-au expus puncte de vedere legate de diverse.

Au fost uneori taxaţi pe drept, pe nedrept şi aşa mai departe. Deci nu ne-am ferit să ne expunem punctul de vedere, dar nu vrem să creăm încă un tărăboi. Nu avem în faţă decizii tehnice.

Din punct de vedere tehnic s-a pronunţat Consiliul Fiscal, diverse formule de ajustare şi de consolidare.

Avem un raport al Băncii Mondiale, avem un raport al Fondului Monetar Internaţional, avem discuţiile cu Uniunea Europeană, Guvernul discută permanent”, a explicat guvernatorul BNR.