De 10 mai, când sărbătorim Regalitatea, custodele coroanei și Alteța Sa Regală, principele Radu, au vorbit despre semnificația simbolică a mesajelor lăsate de Regele Mihai. Interviul cu Familia Regală a fost realizat de Sabina Iosub și difuzat, luni, la Antena 3.

MS Margareta: Tatăl meu a iubit atât de mult această țară și asta mi-a transmis mie

Majestatea Sa Margareta: Vă rog să fiți împreună, vă rog să vă gândiți la ceilalți. La vecini, la bunica, la copil. Asta e cel mai important – să nu uităm că avem nevoie unii de alții. Cred că mesajul regelui ar fi fost exact acesta.

Realizator: Vă e foarte dor?

Majestatea Sa Margareta: Da, îmi e foarte dor. Tatăl meu a fost un om democratic, dar în plus, a iubit atât de mult această țară și asta mi-a transmis mie. Îi mulțumesc foarte mult pentru acest lucru în fiecare zi pentru că din când în când nu e ușor, e dificil să mergem înainte și să facem ce vrem.

Angajamentul pentru țara noastră este ceva pentru care în fiecare zi mă trezesc

Dar acest angajament pentru țara noastră este ceva pentru care în fiecare zi mă trezesc și spun că este frumos, este ceva nou de făcut, este și ceva tradițional și mergem înainte. Și acesta este un dar pentru mine.

Realizator: Puteți face mai mult? Simțiți că puteti face mai mult?

Alteța Sa Principele Radu: Într-un anume fel, instituția coroanei nu și-a schimbat nici principiile, nici valorile, dar da. Se poate face mai mult pentru că fiecare epocă aduce ceva nou. De exemplu, era greu de crezut în 1866 că Antena 3 va lua un interviu în grădina suveranului casei.

Au trecut 150 de ani și ne întrebați alte lucruri, despre altă lume – această lume are și ea nevoile ei. Deci da, sunt lucruri care rămân aceleași – cum ar fi încrederea, iubirea, inspirația pe care coroana o dă oamenilor să se pună împreună și să țină cont unul de altul.

Sursa foto: Facebook Familia Regală

©Foto Daniel Angelescu – Casa Majestății Sale Custodele Coroanei