Evenimentul Zilei > Politica > Monica Macovei și-a închiriat vila din țară cu 3700 de euro
Monica Macovei și-a închiriat vila din țară cu 3700 de euro

Monica Macovei și-a închiriat vila din țară cu 3700 de euro

Pentru că locuiește mai mult la Bruxelles, Monica Macovei și-a închiriat vila pe care o deține la Corbeanca, europarlamentarul făcând această mențiune în declarația de avere.

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a închiriat vila din Corbeanca. Macovei a construit casa, având o suprafaţă de 202 metri pătraţi, în 2008, pe un teren de 630 de metri pătraţi, potrivit bugetul.ro. Pentru că îşi petrece majoritatea timpului la Bruxelles, la Parlamentul European, Macovei şi-a închiriat vila, pentru 17.138 de lei (aproximativ 3.700 de euro), fără să specifice perioada în care imobilul a avut chiriaş.

Conform declaraţiei de avere, Monica Macovei mai deţine două apartamente în Bucureşti, o casă de vacanţă şi patru terenuri în comuna constănţeană Limanu, precum şi un teren agricol de peste două hectare în Giurgiu. Fostul ministru al Justiţiei are aproximativ 110.000 de euro în diverse conturi. La rubrica veniturilor, Macovei a completat salariul anual de la Parlamentul European, de 79.957 de euro (6.663 euro pe lună), dar şi indemnizaţii pentru cazare, mâncare şi alte cheltuieli, în valoare de 53.545 de euro, potrivit Kanal D.