Evenimentul Zilei > Sport > Moarte fulgerătoare în sport. Avea doar 20 de ani!
Moarte fulgerătoare în sport. Avea doar 20 de ani!

Moarte fulgerătoare în sport. Avea doar 20 de ani!

Lumea sportului este marcată de o moartea șocantă a unei patinatoare în vârstă de doar 20 de ani.

Australianca de origine rusă Ekaterina Alexandrovskaya, campioană mondială la patinaj artistic la juniori în 2017, a decedat vineri la vârsta de 20 de ani. Potrivit unor site-uri rusești, ea ar fi comis „un act disperat”.

Ekaterina Alexandrovskaya a fost campioană mondială la juniori în proba de perechi în 2017 la Taipei alături de australianul Harley Windsor. Moscovită de origine, Alexandrovskaya obţinuse un an mai devreme cetăţenia australiană.

„Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Sunt răvăşit după moartea subită a Katiei. Nu voi uita niciodată tot ce am reuşit împreună şi va rămâne întotdeauna în inima mea. Niciodată nu putem fi pregătiţi pentru asemenea veşti. Odihneşte-te în pace, Katia”, a reacţionat pe Instagram Harley Windsor, partenerul pe gheaţă al sportivei.

Cu Windsor, ea a participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang în 2018, unde cei doi s-au clasat pe locul 18. Cei doi patinatori au pus capăt colaborării lor în luna februarie, din cauza „problemelor de sănătate” ale sportivei, potrivit lui Windsor.

Antrenorul tinerei, Andrei Hekalo, a declarat că ea a căzut de la etajul şase al unei clădiri din centrul Moscovei.

Presa rusă afirmă că ea a lăsat un bilet sugerând că ar putea fi vorba de o sinucidere.

Potrivit lui Andrei Hekalo, Alexandrovskaya a fost diagnosticată în ianuarie cu epilepsie, ceea ce a făcut-o să-şi încheie cariera. El a adăugat că înaintea acestui diagnostic, sportiva suferea de depresie.

„Cuvintele nu pot descrie modul în care mă simt acum. Sunt devastat și mi-e rău până în măduva oaselor și în același timp extrem de supărat de moartea subită a Katiei. Nu voi uita niciodată toate lucrurile pe care le-am realizat împreună de-a lungul parteneriatului nostru, și de asemenea le voi ține aproape de inimă mereu. Este un eveniment pentru care nu poți fi niciodată pregătit… Odihnește-te în pace, Katia!”, a scris pe Instagram Harley Windsor, perechea de patinaj a tinerei decedate, conform Olympicchannel.