Evenimentul Zilei > Actualitate > MIZERIA din “Tabăra de excelenţă” Comorova, Neptun, a băgat zeci de copii în spital
MIZERIA din “Tabăra de excelenţă” Comorova, Neptun, a băgat zeci de copii în spital

MIZERIA din “Tabăra de excelenţă” Comorova, Neptun, a băgat zeci de copii în spital

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa a concluzionat, astăzi, că cei aproape 40 de copii din tabăra Comorova, staţiunea Neptun, care duminică au ajuns la spital cu toxiifecţie alimentară, s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei din bucătărie, a angajaţilor şi a alimentelor pline de E-coli.

Probele prelevate de inspectorii DSP Constanţa din mâncarea servită în tabăra Comorova au demonstrat pericolul la care au fost expuşi copiii care s-au îmbolnăvit . „Rezultatele probelor de sanitaţie şi a probelor de alimente recoltate în urma investigaţiei epidemiologice efectuate in cadrul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară de la Tabăra Comorova au arătat o incărcătură mare de germeni in blocul alimentar (suprafeţe de lucru, ustensile) şi în probele de alimente preparate şi servite în data de 16.08.2015( ciorba de pui cu legume, sandwich cu muşchi, şniţel de pui , caşcaval)” informează DSP Constanţa.

Aşa se explică simptomele de vărsături, crampe abdominale, greţuri, scaune diareice, de care au suferit copiii, între 11 şi 15 ani, care au ajuns în spitalele din Mangalia şi Constanţa. Inspectorii DSP Constanţa au mai stabilit că angajaţii bucătăriei din tabără nu respectau igiena personală, nefiind spălaţi pe mâini. Conducerea taberei a fost amendată cu 40.000 de lei iar şeful blocului alimentar, cu suma de 2000 de lei. Imediat după izbucnirea scandalului din tabăra Comorova, deţinută de Fundaţia Bioterra şi de primăria Capitalei, cei mai mulţi copii din cei aproape 300 veniţi la Neptun, au fost luaţi acasă de către părinţi.