Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL SEXUAL în BOR. Mitropolia Moldovei îi CERE Episcopului de Huși să NU MAI SLUJEASCĂ
SCANDAL SEXUAL în BOR. Mitropolia Moldovei îi CERE Episcopului de Huși să NU MAI SLUJEASCĂ

SCANDAL SEXUAL în BOR. Mitropolia Moldovei îi CERE Episcopului de Huși să NU MAI SLUJEASCĂ

După săptămâni de scandal și după ce reprezentanții Patriarhiei au anunțat că persoana din întregistrările compromițătoare este Episcopul de Huși, Mitropolia de care aparține i-a cerut acestuia, oficial, să nu mai oficieze slujbe.

Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-a cerut Episcopului Huşilor, Corneliu, să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), se arată într-un comunicat.


MĂRTURIA care CUTREMURĂ Biserica Ortodoxă! Episcopul de Huși, PROTEJAT de superiori. Declarații EXPLOZIVE


Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-a reunit, vineri, într-o şedinţă la care au participat toţi membrii acestui for bisericesc.

„În cadrul acestei întruniri, s-a discutat din nou situaţia creată în jurul acuzaţiilor aduse Episcopului Corneliu de Huşi, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuţiilor care au avut loc, ierarhii prezenţi au solicitat Episcopului Huşilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.


EPISCOPUL HUȘILOR, prima reacție după scandalul sexual. Face PLÂNGERE la DIICOT


„Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului şi împlinirea voii Sale”, se mai precizează în comunicatul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.


Fugi la mănăstire Prea Sfințite!


Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, ar apărea în ipostaze compromiţătoare. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu. 

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, conducerea Mitropoliei Moldovei a decis că Episcopul Corneliu de Huși va fi anchetat, urmând ca până atunci să poată să slujească în continuare.


Decizie INCREDIBILĂ a Mitropoliei Moldovei în SCANDALUL SEXUAL de la Huși! Episcopul Corneliu Bârlădeanu poate SLUJI în continuare


Și asta în ciuda faptului că, în aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, declara public că nu mai are niciun fel de îndoieli asupra faptului că Episcopul de Huși este într-adevăr persoana care apare în înregistrările scandaloase. 


SEXGATE-ul de la Huși, aproape de final. Episcopul Corneliu Bârlădeanu, la un pas de CATERISIRE

PREOTUL filmat în ipostaze INTIME cu un elev este EPISCOPUL HUŞILOR

Ce face BOR în SCANDALUL SEXUAL din Moldova. Episcopul de HUȘI, la JUDECATA Sinodului Mitropoliei Moldovei

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: