

Dulciurile probiotice au fost concepute pentru a împiedica microbii care pot distruge smalţul dinţilor folosind o altă bacterie probiotică (lactobacillus paracasei) pentru a captura bacteriile dăunătoare (streptococcus mutans).
Bacteriile prietenoase sunt eliberate în salivă și reduc capacitatea bacteriilor dăunătoare de a se ataşa de suprafaţă dinţilor, relatează știrileprotv.ro.
Prin bacteria lactobacillus sunt anihilate efectele streptococcus mutans, care se hrăneşte cu zahărul din mâncare, care, prin fermentare, se transformă într-un acid care afectează suprafaţă dinţilor.
Aceste bomboane au fost dezvoltate de compania Organobalance GMBH.
Potrivit Dr Nigel Carter, şeful Fundaţiei britanice de sănătate dentară, a declarat, ”Descoperirea confirmă credinţă că bacteriile probiotice joacă un rol important în îmbunătăţirea sănătăţii orale."
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: