Evenimentul Zilei > Actualitate > Misterul Triunghiului Bermudelor, REZOLVAT?
Misterul Triunghiului Bermudelor, REZOLVAT?

Misterul Triunghiului Bermudelor, REZOLVAT?

Super furtuni care creează valuri de 100 de metri ar fi cauza misterului creat în jurul Triunghiului Bermudelor. Dr. Simon Boxall, de la Centrul Național de Oceanografie de la Universitatea din Southampton, a declarat că cicloanele puternice ar putea fi explicaţia numărul de nave care au dispărut în această zonă.

Omul de știință declară că aceste furtuni sunt create în mod efectiv atunci când două sau trei formațiuni meteorologice separate se reunesc, creând o furtună monstruoasă.  El a declarat pentru Daily Star Online: "Se poate întâmpla aproape oriunde, dar locurile cele mai periculoase le vedem în zona Americii de Sud, Cape Horn.

Triunghiul Bermudelor – cunoscut și sub numele de Triunghiul Diavolului – este o regiune extinsă în Oceanul Atlantic de Nord între Florida, Bermuda și Puerto Rico.  Acesta include o mare concentrație de benzi de transport maritim, cu nave care traversează porturile din America, Europa și Caraibe.  Zona este infamă pentru numărul mare de nave și avioane care au dispărut în timp ce navigau sau zburau peste locul blestemat.

Cu toate acestea, Dr. Boxall a spus că orice aeronavă care a dispărut deasupra Triunghiului Bermudelor este pură coincidență şi că este un fenomen complet natural.  Tot ceea ce se întâmplă acolo,  explică faptul că zecile de nave se scufundă datorită unor super valuri care nu pot fi biruite: "Cu un super val, nu ai cum să rezişti peste ocean, apar brusc și dispar numai în timpul uneia dintre aceste furtuni, motiv pentru care șansa unei nave să fie în locul nepotrivit la momentul potrivit este infimă. Desigur, se întâmplă totuși", a mai spus specialistul în oceanologie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: