Mircea Toader despre victimele gerului: Unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit. Am făcut o greșeală de exprimare!

Mircea Toader despre victimele gerului: Unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit. Am făcut o greșeală de exprimare!

Majoritatea românilor care au murit în ultimele zile din cauza gerului au păţit-o deoarece "au băut şi au adormit acolo", a susţinut liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, în cadrul unei emisiuni televizate, în încercarea sa de a apăra modul în care noul Guvern Ungureanu gestionează situaţia pentru deszăpezirea drumurilor şi pentru salvarea oamenilor din judeţele sinistrate.

Potrivit liderului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, vina pentru aceste decese ar reveni chiar victimelor. "Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo", a declarat Toader la Realitatea TV. În prezent, conform datelor Ministerului Sănătăţii, de la avertizarea de cod galben ger lansată la nivel naţional, în ţara noastră s-au înregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe.

Ulterior, Toader, si-a cerut scuze pentru declaraţia sa, punând-o pe seama sesizărilor primite din partea mai multor cetăţeni cu privire la “desolidarizarea şi nepăsarea din partea unor concetăţeni". “Am incercat în aceste zile să îi ajut pe toţi cei aflaţi în nevoie - şi pe cei care au apelat direct la mine şi pe cei care nu au avut această posibilitate. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni mi-au semnalat indignaţi o anumită stare de fapt, o anumită desolidarizare şi nepăsare din partea unor concetăţeni", afirmă Toader într-un comunicat. Liderul grupului deputaţilor PDL recunoaşte că a făcut o "greşeală" şi că nu avea voie să reacţioneze impulsiv.

"Sub această impresie, am comis o greşeală de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie să mă las purtat de impulsurile de moment şi să generalizez unele cazuri semnalate de către oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat România în aceste zile. Indiferent de cauze şi efecte, trebuie să fim solidari între noi atunci când avem de-a face cu situaţii tragice şi să continuam efortul de întrajutorare. Greşelile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de către noi, cei care activam în spaţiul public. Sper să fiu înteles pentru această regretabilă eroare şi să îmi fie acceptate scuzele publice", mai spune Toader.

Ne puteți urmări și pe Google News