Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Govor a fost înlocuit la şefia PSD Satu Mare
Mircea Govor a fost înlocuit la şefia PSD Satu Mare

Mircea Govor a fost înlocuit la şefia PSD Satu Mare

Mircea Govor a demisionat de la şefia PSD Satu Mare după ce a fost arestat preventiv. Locul său a fost preluat de preşedintele executiv al filialei PSD, primarul minicipiului Satu Mare, Dorec Coica.
Dorel Coica a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că potrivit statutului, în cazul demisiei preşedintelui, conducerea este preluată de preşedintele executiv şi a acceptat acest lucru, până la organizarea unei conferinţe de alegeri. 
 
"Vrem să devină foarte oficial faptul că organizaţia PSD are un preşedinte executiv care va lucra în echipă cu vicepreşedinţii şi toţi membrii de partid. Dorim să transmitem tuturor colegilor noştri un mesaj de unitate, viaţa politică merge înainte, noi o să încercăm să ne facem datoria din toate punctele de vedere. Voi avea o întâlnire şi cu conducerea de la Bucureşti pe data de 15 ianuarie şi o să transmit din partea noastră că o să ne mobilizăm şi o să ne pregătim de alegeri pentru că va fi un an destul de greu din punct de vedere al alegerilor şi dorim să le câştigăm atât la municipiul Satu Mare cât şi în judeţul Satu Mare", a declarat Coica, citat de Agerpres. 
 
Potrivit acestuia, la viitoarea Conferinţă de alegeri se poate înscrie oricine doreşte, cu condiţia să respecte toate condiţiile. 
 
"Vom face propunerea ca în foarte scurt timp să fie o Conferinţă judeţeană la care vor avea dreptul să participe în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte oricare membru care corespunde practic criteriilor şi îşi plăteşte cotizaţia. Atunci se va stabili cine va conduce partidul, inclusiv în perioada celor două cicluri de alegeri", a mai spus Coica. 
 
Preşedinte al PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor a fost arestat pentru 30 de zile. El a fost reţinut de procurorii DNA pentru folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi şantaj în formă agravată. El şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD.