Evenimentul Zilei > Actualitate > Minor dispărut de acasă, cu mesaj pentru mamă -“Am fost răpit, sună la Poliţie!”
Minor dispărut de acasă, cu mesaj pentru mamă -“Am fost răpit, sună la Poliţie!”

Minor dispărut de acasă, cu mesaj pentru mamă -“Am fost răpit, sună la Poliţie!”

Un minor de 13 ani din Constanţa, elev la Liceul Sportiv, înotător de performanţă, a dispărut de acasă, seara trecută, ultimul mesaj transmis prin sms mamei sale fiind ,”am un sac pe cap, am fost răpit, sună la poliţie”.

Robert Ionuţ Popa a plecat de acasă aseară în jurul orei 19,00 spunându-i mamei sale că merge la magazinul situat la parterul imobilului în care locuiesc să cumpere suc şi de atunci nu a mai revenit. Părinţii au anunţat, astăzi, poliţia.  Căutările au început imediat, atât la faţa locului cât şi în rândul colegilor lui Robert, fiind continuate cu ajutorul jandarmilor constănţeni.  

Semnalemente -Înălţime 1.40 m, greutate 40 kg, constituţie astenică, păr blond tuns scurt, ten deschis, ochi albaştri. Prezintă o cicatrice deasupra nasului, în partea dreaptă, de aproximativ 1 cm.

Îmbrăcăminte- La data plecării de la domiciliu minorul purta tricou alb, pantalon bleumarin, pantofi sport albaştri.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că Robert a fugit de acasă, speriat că mama lui îi va propune tatălui lui, imediat ce se întoarce de la serviciu, să-l ducă pe fiu la Şcoala de corecţie. Băiatul făcea parte dintr-un grup de colegi care crea probleme în şcoală şi nu numai . Robert furase din casă 300 de euro pe care îi cheltuise cu “băieţii din gaşcă”. Altă dată îi furase mamei o brăţară din aur pe care o vânduse. Chemată la şcoală, mama s-a supărat pe copil şi l-a ameninţat că-l dă la şcoala de corecţie.

Aseară, imediat după ce tatăl a ajuns acasă, minorul a spus că se duce să cumpere un suc de la magazín şi dus a fost. La scurt timp, mama lui a primit un sms de pe telefonul mobil al copilului în care scria că are un sac pe cap, că este răpit, şi să sune la PLIŢIE. A revenit apoi cu sms-ul, scriind corect POLIŢIE. Femeia, şocată, a data alarma pe facebook. Băiatul este căutat şi la această oră. Poliţiştii nu-l pot contacta pe telefon, presupun că i s-a consumat bateria. “Mama copilului are partea ei de vină, ar fi trebuit să-l ducă la un psihoterapeut, nu să îl ameninţe cu şcoala de corecţie” au declarat surse avizate din poliţie.