Evenimentul Zilei > Politica > Nemulțumiri la USR. Ministrul Năsui a detonat partidul
Nemulțumiri la USR. Ministrul Năsui a detonat partidul

Nemulțumiri la USR. Ministrul Năsui a detonat partidul

Ministrul Năsui a detonat partidul prin faptul că nu s-a consultat cu nimeni. Organizatiile USR din țară îi critică pe liderii de la centru, pe care îi acuză că duc partidul la o cotă electorală foarte mică.

Ministrul Năsui a detonat partidul. Filialele din teritoriu sunt nemulțumite vizavi de modul în care se comportă liderii de la centru. Pe lângă asta și activitatea miniștrilor USR, dezamăgește serios. USR-istii mai sunt nemulțumiți de faptul că Dan Barna, liderul USR, nu s-a întâlnit, după alegeri cu filialele din teritoriu, pentru a discuta strategia partidului pentur următoarea perioadă.

Picătura care a umplut paharul a fost dorința ministrul Economiei, Claudiu Năsui, de a numi în poziția de director o apropiată a PSD. Claudia Florina Prisecaru are sentință, la fond, de colaborator al Securității.

USR pune în funcții politice oameni care nu au nicio susținere politică. Barna nu a avut nicio întâlnire cu șefii de organizații județene după alegeri. Sunt mii de oameni care au tras în campaniile electorale, dar în posturile politice sunt promovați prieteni ai miniștrilor sau chiar PSD-iști, cum e cazul lui Claudiu Năsui, care o vrea director pe o apropiată a lui Eugen Teodorovici, care a și colaborat cu Securitatea”, a declarat un lider local pentru G4Media.ro.

Între timp, ministrul Năsui a anunțat că renunță la numirea Claudiei Prisecaru în poziția de director general adjunct la Ministerul Economiei. Prin această intenție, ministrul Năsui a detonat partidul.

USR, un partid în clocot

De asemenea, tergiversarea numirii prefecților și subprefecților la județe, nu este privită bine de USR.

„În loc să adunăm capital electoral pentru următoarele bătălii electorale, noi îl irosim. Numirile de prefecți și subprefecți sunt blocate. La Cluj, este vorba să revină la USR, poziția de prefect. Așteptăm să vedem ce se întâmplă dar nu vedem nicio implicare din partea liderilor noștri. Cu numirile astea ciudate, noi pierdem rapid din încrederea electorilor nioștri iar la viitoarele alegeri nu vom face nici opt la sută”, a spus un lider al USR Cluj, pentru EvZ.

USR-iștii din Cluj mai spun că alianța nu a obținut un scor electoral confortabil. În plus, alegătorii USR sunt și extrem de volatili.

„Oamenii au de la noi așteptări. Dacă miniștrii noștri fac tot felul de făcute, susțin zilnic că vor da oameni afara, că vor face și că vor drege, doar împotriva oamenilor, nu ne putem aștepta la ceva bun. Nimeni nu se mai consultă cu nimeni. Vedeți și cazul ministrului Năsui de la Economie”, mai spune liderul USR Cluj.

Numirea lui Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a încercat să explice, invitat fiind într-un platou al unei televiziuni de știri, de ce a vrut să o numească pe Claudia Florina Prisecar, într-o poziție cheie.

„E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a spus Claudiu Năsui.

Despre colaborarea directoarei cu Securitatea, ministrul Năsui a spus că nu a știut nimic, până când nu a dsicutat cu Claudia Prisecar.

„Este important, dar este important și să am oameni care să ducă misiunea Ministerului Economiei la bun sfârșit. De aceea îi caut pe oamenii aceștia în administrația publică. E o doamnă care lucrează deja în administrația publică”, a completat ministrul.