Evenimentul ZileiSocialDragoș Damian, CEO Terapia Cluj, anunță o donație de 50.000 de tablete de Ivermectină

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, anunță o donație de 50.000 de tablete de Ivermectină

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, anunță o donație de 50.000 de tablete de Ivermectină
Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, arputea dona statului 50.000 de tablete de Ivermectină. Este un medicament care are rezultate foarte bune în tratamentul împotriva noului coronavirus.

Donație de Ivermectină de la Terapia Cluj! Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, a anunțat luni seară, la emisiunea „Sinteza zilei”, că vrea să doneze statului român 50.000 de tablete de Ivermectină. Este un medicament care are rezultate foarte bune în tratamentul împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2.

Damian, despre donația Terapia Cluj: Vom dona Ivermectină numai dacă este aprobată în România

„Nu știu dacă este uriașă, dar este o cantitate importantă, circa 50.000 de tablete avem pregătite. Se știe că acest medicament este un medicament antiparazitar și el se fabrică în cantități foarte mari, atât în Statele Unite, cât și în țările asiatice și există o cantitate suficient de mare pe care o putem aduce în România, dar – și insist asupra acestui lucru – numai dacă protocolul terapeutic și numai dacă medicii din România permit acest lucru.

Noi am studiat situația din Statele Unite, cele două studii, vedem că există tot mai multă receptivitate față de acest produs, nu există studii clinice suficiente în acest moment. Există studii randomizate și studii observaționale, însă nu sunt suficient. Dar dacă este nevoie putem să aducem și cantități de Ivermectină”, a spus Dragoș Damian, în exclusivitate la Antena 3. Damian este și director executiv PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România. Invitatul a atras atenția că donația va fi efectuată numai dacă medicamentul va trece de toate testele clinice necesare și dacă legislația României o va permite. Există o exuberanță în momentul de față pentru uitilizarea acestui medicament, însă suntem precauți, a precizat oficialul de la Terapia Cluj.

Invitat în emisiune, medicul Adrian Marinescu a precizat că Uniunea Europeană nu a autorizat încă protocolul terapeutic pentru acest medicament. În opinia lui, „merită încercat” acest tratament.

Studiu: Ivermectina, medicamentul care ar ucide coronavirusul în două zile

Un medicament antiparazitar, disponibil pe tot globul, ar ucide coronavirus doar în două ore, au arătat testele din laborator. Un studiu realizat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea să oprească multiplicarea SARS-CoV-2.

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral (pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare”, a transmis dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash din SUA.

Următorul pas pe care trebuie să-l facă cercetătorii este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni. Însă în mod realist, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă. Înainte ca Ivermectina să poată fi folosită pentru a combate coronavirusul, este nevoie de fonduri, în vederea finanțării testările clinice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: