Evenimentul ZileiActualitateDin ce motive ratăm o șansă uriașă. BioNTech caută partener în Europa. Lipsurile ne lovesc in nou

Din ce motive ratăm o șansă uriașă. BioNTech caută partener în Europa. Lipsurile ne lovesc in nou

Din ce motive ratăm o șansă uriașă. BioNTech caută partener în Europa. Lipsurile ne lovesc in nou
Existe șanse destul de mici ca vaccinul anti-coronavirus să fie produs în România, afirmă Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj.

Reprezentanții BioNTech sunt în căutare de parteneri în Europa care să îi susțină în procesul de producție al vaccinului anti-covid.

În prezent, vaccinul anti-coronavirus este produs în Belgia, la cea mai mare fabrică pe care Pfizer o deține în afara SUA. Deși în Belgia sunt produse circa 400 de milioane de zone/an, se pare că fabrica nu mai poate ține pasul cu comenzile pe care le primește. Prin urmare, BioNTech a început să caute și alte locații în Europa unde ar putea produce mult așteptatul vaccin. Deși compania are în vedere alte cinci locații din Europa, puține sunt cele în care s-ar putea produce vaccinul.

„Trebuie să ai o fabrică construită special pentru genul acela de tehnologie”

Având în vedere procesul extrem de riguros prin care este produs vaccinul, Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, susține că există șanse destul de mici ca acesta să fie produs în România.

CITEȘTE ȘI Arafat anunță un nou vârf al pandemiei. Avertisment transmis de șeful DSU în toiul nopții

„În România mă tem că nu se poate fabrica genul acela de tehnologie. Aţi văzut acel flacon mic? Este un flacon de 2 ml, din care se trag 5 doze de vaccin. E o tehnologie de divizare în fracţiuni mici şi în flacon, pentru care, din câte ştiu eu, nu există linii de ambalare în România, iar păstrarea acelui lanţ de frig, la -80 de grade, cu siguranţă va fi foarte dificilă în fabrici care au o altă tehnologie.

Cu alte cuvinte, trebuie să ai o fabrică construită special pentru genul acela de tehnologie şi de formulare pentru a-l putea fabrica. Ne aşteptam la genul acesta de situaţii, că din cauza condiţiilor cu totul excepţionale în care trebuie fabricat, depozitat, transportat şi manipulat vaccinul vor apărea dificultăţi în lanţul de aprovizionare”, spune Dragoş Damian, CEO Terapia, scrie Ziarul Financiar.

 


Accesează: