Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru se declară surprinsă de atitudinea comunității locale față de cei doi muncitori din Sri Lanka, în condițiile în care numeroși români se află la muncă în străinătate și au nevoie să fie respectați acolo unde se află.

Violeta Alexandru a precizat că dacă lucrurile sunt în regulă cu angajarea celor doi muncitori străini, patronul brutăriei va decide dacă va mai lucra cu ei sau nu. Ea a precizat că o asemenea decizie ține de ceea ce-și dorește acesta în legătură cu afacerea sa.

Mai mulţi locuitori ai comunei Ditrău din judeţul Harghita s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa muncitorilor străini într-o brutărie din localitate. Scandalul a luat amploare, iar pe rețelele de socializare a fost creat un grup unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă. Drept urmare a fost organizată o adunare publică în cadrul căreia localnicii au spus că se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, iar acest lucru va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

Autoritățile locale au încercat să tempereze situația, dar fără succes. În scandalul de la Ditrău, s-a implicat și UDMR care le-a transmis conaționalilor maghiari că au un comportament de neacceptat.

 

Te-ar putea interesa și: