Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Marcel Boloș spune că nu susține majorarea salariilor demnitarilor. Miercuri spunea că e invidios pe veniturile omologilor din Occident
Ministrul Marcel Boloș spune că nu susține majorarea salariilor demnitarilor. Miercuri spunea că e invidios pe veniturile omologilor din Occident

Ministrul Marcel Boloș spune că nu susține majorarea salariilor demnitarilor. Miercuri spunea că e invidios pe veniturile omologilor din Occident

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat miercuri că este invidios pe salariile demnitarilor din Occident care ajung și la 15.000 de euro. Marcel Boloș spune însă că nu susține majorarea salariilor demnitarilor și că nu este acum momentul pentru indexări.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș spune că nu susține majorarea salariilor demnitarilor și că o astfel de măsură nu este de bun augur. Declarația vine la o zi după ce a spus că este invidios pe salariile omologilor săi din țările occidentale.

„Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană pot să fiu invidios. Nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro în timp ce un demnitar al României ajunge la 2.500 de euro. Deci acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc“, a spus miercuri Marcel Boloș.

Noi precizări

Ministrul a revenit joi cu precizări, după ce afirmațiile sale au atras mai multe comentarii negative. „Am spus că sunt invidios pe veniturile și salariile demnitarilor la nivelul UE, dar nu cred că trebuie majorate salariile demnitarilor din România pentru că este o perioadă de criză. Trebuie să fim solidari cu oamenii care sunt în suferință.

Nu putem să avem pretenția ca aceste salarii să fie crescute până când nu trecem peste această criză. Măsurile pe care le decide un Guvern responsabil trebuie să fie pentru toți românii. Nu am văzut ca premierul Nicolae Ciucă să aibă o astfel de inițiativă. Înghețarea veniturilor demnitarilor este un exercițiu de solidaritate“, a declarat Marcel Boloș într-o intervenție la Antena 3.

Parlamentarilor nu le pasă

Parlamentarilor nu pare însă să le pese de problemele financiare ale românilor. Senatul a votat, miercuri, un proiect de aprobare a unei Ordonanțe în care a fost introdus un amendament care prevede majorarea salariilor demnitarilor, începând de la președinte și până la aleșii locali. Acesta a primit 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 4 „abțineri.”

Votul a venit la doar câteva ore distanță după ce Curtea Constituțională a admis sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările salariilor din sistemul public. Cu toate acestea, Senatul este prima Cameră sesizată, urmând ca votul final să fie dat de Camera Deputaților.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: