CRONICA TV. Ministrul Mang l-a făcut pe OHM neom

CRONICA TV. Ministrul Mang l-a făcut pe OHM neom

Dacă ar fi ştiut săracul Ohm în ce împrejurare nefericită îi va fi rostit numele, ar fi lăsat altuia sarcina explicării conducţiei electrice şi s-ar fi sinucis, băgându-şi două fire sub tensiune direct în …

Pentru cineva care a lucrat toată viaţa cu algoritmii, Mang nu şi-a făcut prea bine calculele. În loc să-şi ia în primire funcţia de la ministerul Educaţiei şi să vadă de clasa pregătitoare, spre exemplu, el plăteşte pentru păcatele tinereţii, când încerca să pară ceea ce nu este.

Deşi plagiatul lui e mai simplu de dovedit, decât de rezolvat un cub Rubik, omul insistă că algoritmii din lucrare sunt general valabili. “Legea lui Ohm este una singură, nu poţi să o scrii altfel decât a fost dată", ne explică profesorul semidoct Mang. “E o făcătură de subiect ce a prezentat Boc", a mai spus el, gata-gata să dea curs unei întregi teorii a conspiraţiei.

Văzându-l aşa nepregătit şi golaş, Ecaterina Andronescu i-a sărit în apărare, dar l-a înfundat şi mai rău. “Atunci când porneşti o cercetare ştiinţifică şi ideea ta nu este nouă, porneşti de la nişte repere", a încercat ea să ne abramburească, în emisiunea lui Turcescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

“De ce sunteţi răuuu cu mine? Azi am avut o zi complicată", s-a pisicit Caty, la întrebarea dacă nu cumva trebuia guvernul ăsta să fie cel mai cinstit.

În platou, Turcescu a băgat publicitate şi s-a mai răcorit, dar Ohm, mort de vreo 150 de ani, a rămas cu ruşinea de a fi fost manglit.