Colegiul în care va candida acesta nu a fost încă stabilit, deci nu se ştie dacă vizează un mandat de senator sau deputat. Se vehiculează o candidatură în Colegiul din Primăverii, eliberat de Tăriceanu. O altă variantă ar fi la Bacău, unde liberalii au obţinut rezultate bune la alegerile locale.

Discuţiile privind candidatura ministrului justiţiei datează de mai multă vreme. În iulie, Cătălin Predoiu declara într-o emisiune TV că i s-a propus să candideze din partea PNL într-un colegiu uninominal, dar că vrea să-şi păstreze statutul de technocrat „până spre sfârşitul mandatului“. Subiectul a fost reluat de premierul Tăriceanu în timpul vizitei pe care cei doi au făcut-o marţea trecută la Bruxelles, unde s-au dus împreună pentru o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene. Predoiu a cerut timp de gândire, şi după câteva zile a dat un răspuns pozitiv.
 
Cătălin Predoiu nu este singurul ministru care candidează pentru un mandat de parlamentar, Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian, Cristian David, Paul Păcuraru, Eugen Nicolăescu, Teodor Meleşcanu sau Adrian Iorgulescu fiind alţi membri ai cabinetului Tăriceanu care vizează un post de senator sau deputat.
 
Ţopescu comentează pentru liberali

În cadrul şedinţei conducerii PNL de ieri a fost validată şi candidatura comentatorului sportiv Cristian Ţopescu pentru un colegiu de senator în sectorul 4. Comentatorul sportiv a fost prezent, ieri-dimineaţă, la sediul central al PNL. După o scurtă discuţie cu preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, şi liderul filialei sector 4, deputatul Cătălin Micula, Ţopescu a confirmat că va candida pentru PNL, precizând că nu ştie ce colegiu i-a fost repartizat. Cătălin Micula a dat asigurări că Ţopescu va candida pentru un mandat de senator în sectorul 4.