Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre plecarea lui David Popovici de la CSA Steaua: „Am cerut un raport serios. Poate a găsit condiții mai bune la Dinamo”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre plecarea lui David Popovici de la CSA Steaua: „Am cerut un raport serios. Poate a găsit condiții mai bune la Dinamo” Sursa: Facebook/ David Popovici

Ministrul Apărării Naționale al României, Vasile Dîncu, vorbește, în premieră, despre faptul că David Popovici, campion mondial la înot după probele de 100 și 200 de metri liber, a fost membru al CSA Steaua, înainte de a semna cu CS Dinamo, clubul MAI. Ministrul Dîncu anunță că a cerut un raport referitor la detaliile transferului încheiat de sportiv în anul 2021 cu cei de la Dinamo.

Anul trecut, campionul David Popovici era legitimat la clubul Dinamo, dar înainte de asta, sportivul a fost înscris la clubul CSA Steaua. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vorbește despre acest subiect, dar și despre lipsa de investiții din domeniul sporturilor.

David Popovici, fost membru al Clubului Sportiv al Armatei

Contractul semnat de campionul David Popovici cu Dinamo este valabil până în anul 2024, atunci când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Paris. Asociația Steliștilor 1947, din cadrul fostului club al sportivului, acuza conducerea CSA Steaua de faptul că „nu își dă interesul”. Prin urmare, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunță că a solicitat un raport referitor la transferului lui David Popovici la Dinamo.

„Le-am cerut un raport serios privind ce s-a întâmplat, dar noi ne bucurăm să creştem şi alţi sportivi. Ne bucurăm pentru David, poate că a găsit condiţii mai bune la Dinamo, inclusiv de salarizare. Noi mai avem rezerve la Steaua, îi ajutăm şi pe cei de la Dinamo. Avem nevoie de o strategie de infrastructură pentru sport. Sper s-o facă ministrul Sportului”, a transmis ministrul Vasile Dîncu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea CSA Steaua, luată la întrebări în legătură cu cazul David Popovici

Transferul înotătorului David Popovici era semnat în septembrie 2021, când asociația suporterilor Clubului Sportiv al Armatei, AS47, transmitea un semnal de alarmă cu privire la o „Pierdere enormă pentru Steaua”.

„Aceleași probleme, aceleași întrebări. Cu toate acestea, Popovici rămâne un bun național de care cu toții ne bucurăm. Și clubul Steaua este un bun național, dar, momentan, pare că nimeni nu își dă interesul pentru ca cel mai glorios club al României să strălucească din nou la toate capitolele”, stipula un comunicat emis de AS47, conform Gsp.ro.

De ce a plecat David Popovici de la CSA Steaua

Pe data de 5 octombrie 2021, sportivul român anunța că alege să se transfere la clubul Dinamo, recunoscând faptul că motivul este legat de dorința sa de a evolua din punct de vedere profesional.

„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a transmis David Popovici, în cadrul unei conferințe de presă, din anul 2021, conform Digisport.ro.