Editura Evenimentul si Capital

Ministerul Mediului anunță finalizarea unui proiect pentru arii naturale protejate

Autor: | | 0 Comentarii | 459 Vizualizari

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunţă finalizarea proiectului „Realizarea de seturi de date spaţiale în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000, având în vedere optimizarea facilităţilor de administrare a acestora”, al cărui beneficiar este Direcţia Biodiversitate din cadrul instituţiei proprii.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013” şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 35 de luni, începând cu data de 1 februarie 2013. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) a fost de 40.679.022 lei.

Prin intermediul acestui proiect, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a urmărit revizuirea limitelor pentru ariile naturale protejate din România şi siturile Natura 2000 în vederea creşterii preciziei acestora şi asigurării conformităţii lor cu cerinţele Directivei INSPIRE.

Scopul acestui proiect l-a reprezentat creşterea gradului de protecţie a biodiversităţii şi a patrimoniului natural al României prin realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate în concordanţă cu legislaţia comunitară, inclusiv a siturilor Natura 2000, în vederea optimizării managementului ariilor naturale protejate şi a expunerii seturilor de date spaţiale aferente ariilor naturale protejate în format INSPIRE, conform legislaţiei în vigoare.

Obiectivele proiectului au fost următoarele:

- Realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE şi creşterea gradului de disponibilitate a acestora, pentru ariile naturale protejate de interes naţional, conform specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE, prin realizarea unui studiu pentru realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate prin trasarea detaliilor topografice a acestora, în contextul îndeplinirii obligaţiilor/ cerinţelor CE asumate prin Tratatul de aderare şi realizarea seturilor de date spaţiale.

- Creşterea gradului de conştientizare a factorilor de interes cu privire la necesitatea realizării de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate din România în concordanţă cu legislaţia comunitară, cu respectarea specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE;

- Întărirea capacităţii instituţionale a Direcţiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în vederea creşterii competenţelor privind managementul ariilor naturale protejate din România.

Rezultatele obținute în urma derulării acestui proiect sunt:

- studiu privind realizarea de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate din România conţinând date geospațiale conform specificațiilor INSPIRE pentru minim 1400 de arii naturale protejate

- studiu privind analiza trasării limitelor ariilor naturale protejate din România;

- raport de notificare a ANCPI asupra realizarii de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, emis în vederea facilitării raportării către CE a seturilor de date spațiale;

- set de date geospațiale pentru minim1400 de arii naturale protejate, conform specificațiilor INSPIRE;

- anunţ de presă privind lansarea proiectului publicat;

- anunţ de presă privind finalizarea proiectului publicat;

- conferinţe de presă naţionale organizate;

- conferinţe regionale organizate cu privire la închiderea proiectului;

- 450 de persoane informate cu privire la prezentul proiect;

- materiale publicitare pentru promovarea proiectului (1 placă pentru amplasare permanentă postată la sediul proiectului, 450 de mape de prezentare realizate și distribuite participanților la conferințele organizate prin proiect, 1.000 de flyere, 8 bannere, 50 de afişe, 30 etichete autocolante realizate pentru echipamentele achiziţionate în proiect).

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate