Reprezentanții Ministerului Apărării au anunțat că programul de vaccinare anti-COVID, fără programare, va fi extins, începând de sâmbătă, 8 mai, în toate spitalele din țară care aparțin de MApN. Este vorba despre unități medicale ce se găsesc în orașele Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.

Prioritate la vaccinare vor avea persoanele de peste 60 de ani

Persoanele care au vârsta de peste 60 de ani, care vor să se vaccineze şi au documente de identitate valabile, se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

În cazul celor care vor să se imunizeze, și au sub 60 de ani, aceștia vor avea ocazia să se prezinte la centrele respective după ora 14:00, până la terminarea programului.

Reprezentanții Ministerului Apărării au mai afirmat că imunizarea şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate.

Program deschis și pentru populația generală

Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

MApN mai amintește că maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara până marţi, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră şi fără o programare prealabilă, conform realitatea.net.