Evenimentul Zilei > Social > Minerii au decis! Nu renunţă la protest. Care sunt noile condiții
Minerii au decis! Nu renunţă la protest. Care sunt noile condiții

Minerii au decis! Nu renunţă la protest. Care sunt noile condiții

Minerii au decis! Nu renunţă la protest chiar dacă primesc salariile. Minerii au anunţat că nu vor ieşi din subteran până nu li se vor îndeplini toate revendicările.
Minerii au decis! Nu renunţă la protest chiar dacă primesc salariile. Minerii au anunţat că vor continua protestul deoarece nu li s-a respectat contractul de muncă. Aşadar, Greva minerilor de la mina Lupeni, din Valea Jiului, continuă.
Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 ale lunii. Conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Dar minerii refuză această dată.

Minerii au decis! Nu renunţă la protest chiar dacă primesc salariile. În ce condiţii vor ieşi din subteran

Minerii care protestează în Valea Jiului refuză să iasă din subteran, deşi ministrul Energiei a anunţat că de săptămâna viitoare îşi vor primi salariile restante din luna ianuarie.

Reamintim că 120 de mineri stau blocaţi de şase zile şi protesteză faţa de condiţiile de muncă şi de salarizare.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a declarat că întârzierea salariilor ar fi cauzată de faptul că veniturile societăţii s-au redus cu 7 milioane de lei/lună de la 1 ianuarie.

Minerii au decis! Ce pun minerii pentru a ieşi la suprafaţă

Minerii au o listă lungă de revendicări şi susţin că de aproape un an de zile nu au încasat bonurile de masă, banii pe transport, nu au încasat cota de încălzire, toate aceste aspecte fiind trecute în contractul de muncă, însă conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu le-a luat în calcul.

Minerii au cerut ca  primul-ministru Florin Cîţu să coboare în subteran şi să încheie cu ei un acord. Pe de altă parte, rudele minerilor s-au adunat la suprafaţă în semn de solidaritate. Aproximativ 1.000 de persoane au protestat ieri în faţa Expoatării Miniere din Lupeni.

Şi astăzi sunt anunţate proteste de amploare la Lupeni

De asemenea, preoţii din Valea Jiului, astăzi, în Sfânta zi de duminică au anunţat că se vor ruga pentru minerii din subteran, ca ei să iasă la suprafaţă cu bine. 11 mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale până acum.

Minerii nu vor să accepte ca salariile să fie plătite până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan, potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, potrivit Agerpres.