Evenimentul Zilei > Justitie > Miliardarul Tender l-a turnat pe SOV la un deceniu după ce i-a cerut o șpagă de 4 milioane €
Miliardarul Tender l-a turnat pe SOV la un deceniu după ce i-a cerut o șpagă de 4 milioane €

Miliardarul Tender l-a turnat pe SOV la un deceniu după ce i-a cerut o șpagă de 4 milioane €

Disperat de o condamnare, afaceristul și-a denunțat inclusiv procurorul care l-a anchetat.

Potrivit unor surse citate de „Realitatea TV”, afaceristul Ovidiu Tender ar fi depus la DNA un denunț împotriva Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT. Conform declarației, în urmă cu 10 ani, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi cerut lui Tender 4 milioane de euro pentru a-l scăpa de acuzațiile din dosarul RAFO – Carom. Tender a arătat că, după ce a fost căutat de aparatură de înregistrare, i s-a dat termen două luni pentru a face rost de bani. El a mai susținut că suma urma să se împartă la opt persoane. După expirarea termenului, Tender a mai arătat că în timpul unei alte întâlniri de acasă de la Vîntu, mogulul media i-a transmis că decizia de a nu plăti este alegerea sa și că de acum încolo o să suporte consecințele. Tender mai susține în denunț că, după câteva zile, Alina Bica i-a pus interdicția de a părăsi țara.

Ulterior, după aproape un deceniu, Tender a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Față de această acuzație, Sorin Ovidiu Vîntu a reacționat vehement. În primul rând, el arată că, din arest, „doamna Bica acuză presiunile pe care Coldea le făcea pentru a-i închide omului de afaceri Tender dosarul”. În alt doilea rând, pe aceeași pagină de Facebook, fostul mogul media a precizat că „la vremea aceea, toți știam că Tender e falit, nu sunt tovarăș de faptă cu generalul Coldea și, dacă, prin absurd, Tender ar fi afirmat adevărul, fapta este prescrisă”, susține Vîntu într-o postare pe internet.

Tender nu este la primul denunț împotriva Alinei Bica. Pe 30 ianuarie, el a susținut la DNA că a fost nevoit să-i cedeze fostei șefe de la DIICOT, cu o sumă modică, prin intermediul unei firme paravan, o platformă industrială din Făgăraș.

Primul dosar a ajuns la judecată

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost deja trimisă în judecată într-un dosar privind retrocedările frauduloase de la ANRP. Bica ar fi primit un teren pe malul lacului Snagov pentru a urgenta decizia de despăgubire pentru un parc din București. Complicii ei au fost Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, care și-au recunoscut faptele. Un alt personaj important judecat în acest caz este fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. El este acuzat că a intervenit pe lângă Bica pentru a-i ridica sechestrul de pe mai multe acțiuni la o societate comercială. În urma denunțului, Ovidiu Tender nu a fost trimis în judecată.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: