Mike Tyson revine în ring la 57 de ani. Adversarul său e cu 30 de ani mai tânăr

Mike Tyson revine în ring la 57 de ani. Adversarul său e cu 30 de ani mai tânăr Mike Tyson. Sursa foto: Facebook

Mike Tyson, legenda boxului la categoria grea, va reveni în ring pentru a se bate cu un star al social media devenit boxer. Lupta, supranumită „blockbuster boxing showdown”, va avea loc pe stadionul AT&T din Arlington. 

Mike Tyson, legenda boxului la categoria grea, va reveni în ring  pentru a-l înfrunta pe Jake Paul. Meciul se va ține pe data de 20 iulie, pe stadionul AT&T, cu o capacitate de 80.000 de locuri. Meciul va fi difuzat în direct pe Netflix. Este prima transmisiune de acest gen pe o platformă de streaming.

Mike Tyson are un rival mai tânăr cu 30 de ani

Jake Paul este cu 30 de ani mai tânăr decât Tyson. Meciul este subiectul unor critici din partea celor care consideră că astfel de lupte degradează imaginea boxului. Paul a câştigat aproximativ 9 milioane de dolari în urma unei înfrângeri suferite anul trecut în faţa pugilistului şi vedetei de reality TV Tommy Fury. Meciul din iulie este posibil să le aducă celor doi bărbaţi venituri mult mai mari. Paul, în vârstă de 27 de ani, se mândrește cu un palmares de 9 victorii și o înfrângere (suferită în fața lui Tommy Fury) în boxul profesionist. El și-a început cariera profesională cu victorii în fața colegului YouTuber AnEsonGib și a fostului star NBA Nate Robinson.

Între timp, Tyson, în vârstă de 57 de ani, este o legendă retrasă a boxului și fost campion incontestabil la categoria grea, cunoscut pentru stilul său feroce de luptă și pentru puterea devastatoare de KO.

Jake Paul vrea să ajungă campion mondial

Paul a devenit celebru datorită farselor de pe YouTube, dar şi-a dezvoltat o carieră profitabilă ca boxer surprinzător de performant, deşi cu limite. Înainte de înfrângerea suferită în faţa lui Fury, el a avut un început respectabil de carieră în lupte, adunând un bilanţ de 6-0, deşi unii dintre adversarii săi au fost de o calitate discutabilă.

Jake Paul a declarat că are alte ambiţii pe măsură ce se apropie de meciul cu Mike Tyson.

„Ţinta mea este să devin campion mondial, iar acum am şansa de a-mi dovedi valoarea împotriva celui mai mare campion la categoria grea din toate timpurile, cel mai tare om de pe planetă şi cel mai periculos boxer din toate timpurile”, a spus el.

Imagine

Mike Tyson și Jake Paul Sursa foto: Netflix.

Mike Tyson: Plănuiesc să-l termin

„A crescut semnificativ ca boxer de-a lungul anilor, aşa că va fi foarte distractiv să vedem ce pot face voinţa şi ambiţia unui puşti cu experienţa şi aptitudinile unui GOAT”, a spus Mike Tyson despre adversar.

Și continuă: „Este un moment de închidere a cercului care va fi mai mult decât palpitant de urmărit; deoarece l-am iniţiat în călătoria sa în box în cadrul meciului meu cu Roy Jones, iar acum plănuiesc să-l termin”, a declarat el potrivit BBC.