Mii de oameni au stat la rând pentru un sirop anti-Covid, oferit de un „om sfânt” care promite „vindecarea” FOTO

Mii de oameni au stat la rând pentru un sirop anti-Covid, oferit de un „om sfânt” care promite „vindecarea” FOTO

Mii de oameni au sfidat restricțiile pentru a coborî într-un mic sat din Sri Lanka pentru un sirop despre care un „om sfânt” a pretins că ar putea preveni și trata coronavirusul.

Mii de oameni au sfidat restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 și s-au înghesuit pentru a primi un sirop despre care un „om sfânt” spune că ar putea preveni și trata coronavirusul. Dar medicii din țara insulară au spus că nu există o bază științifică pentru sirop. Nu există un remediu cunoscut pentru Covid-19.

Dhammika Bandara a susținut la televiziunea națională că i s-a dezvăluit așa-numitul leac de către un zeu

Omul care susține că a găsit așa numitul leac împotriva virusului SARS-CoV-2 se numește Dhammika Bandara și a declarat recent la televiziunea națională sri lankeză că l-a primit de la un zeu. Medicii au analizat substanța și au confirmat că nu există o bază științifică pentru acest sirop.

Oamenii fac coadă pentru un eșantion de sirop anti-Covid-19 de la un tâmplar dntr-un sat din districtul central Kegalle din Sri Lanka

Însă motivul pentru care oamenii din Sri Lanka și-au dorit să primească presupusul sirop anti-Covid l-a reprezentat o fotografie a ministrului sănătății, Pavithra Wanniarachchi, publicată în ziarele locale. Oficialul a fost surprins consumând preparatul, fapt ce a contribuit la răspândirea afirmației lui Bandara.

Presa a scris ulterior că aproximativ 12.000 de oameni au călătorit în micul sat din Sri Lanka, la aproximativ 85 de kilometri nord-est de capitala Colombo, unde omul sfânt a anunțat că va da câteva mostre gratuite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tâmplarul (omul sfânt) dă garanţii bieţilor oameni car estau la cozi interminabile

Spun cu sinceritate că acest preparat nu numai că va vindeca Covid-19, dar după ce luați o dată, nu veți contracta niciodată virusul, a spus el mulțimii, fără a oferi nicio dovadă. Imaginile apărute pe rețelele sociale i-au determinat pe ofițerii de poliție să se autosesizeze, întrucât au fost încălcate măsurile de distanțare socială. Nimeni nu a fost însă arestat sau amendat.

Țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri din octombrie, numărul infecțiilor crescând de opt ori de atunci, la peste 28.500 și 142 de morți.

În lunile anterioare, a existat o încercare de a utiliza medicina tradițională ca leac pentru febra legată de Covid-19 în Sri Lanka. Dar medicii din Ayurveda au spus că sunt necesare teste înainte ca tratamentul să poată fi prescris, scrie manilastandard.