Primele cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul muncitorilor asiatici au apărut la finalul lunii aprilie, când doi muncitori au fost testaţi pozitiv şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Focşani. Ceilalţi au fost duşi în izolare şi chiar la finalul celor 14 zile au apărut cazuri noi.

Unii dintre ei au rămas fără locuri de muncă, acum însă unii dintre ei au contracte noi, iar pentru cei care s-au decis să plece în țara de origine va fi organizat un transport umanitar.

Problema a fost gestionată de la început de voluntarii de la Crucea Roșie Vrancea, care s-au îngrijit ca lucrătorii din Sri Lanka să aibă cele necesare.

„Persoanele au avut nevoie şi de sprijin în ceea ce priveşte alimentele şi produsele de igienă, pentru că rând pe rând au rămas fără loc de muncă, au rămas fără bani și am intervenit noi cu sprijin în alimente și produse de igienă”, a declarat Rodica Gavidean, directorul  filialei Crucea Roșie din Vrancea.

,,15 lucrători din Sri Lanka au găsit un loc de muncă în orașul Plopeni, județul Prahova, ei vor lucra în domeniul sănătății și în domeniul agricol. Patru au plecat la o companie din București. Patru vor pleca la Combinatul Chimic de la Năvodari și alți peste 20 vor pleca la o companie în domeniul textil din Târgu Mureș”, a adugat sursa citată.

Săptămâna trecută ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, a venit în Vrancea special pentru a căuta soluții la această problemă. În prezent, circa 90 dintre cei 138 de cetățeni din Sri Lanka au încetat raporturile de muncă cu Societatea de Confecții din Focșani, potrivit Radio România Actualități