Evenimentul Zilei > Justitie >  Mihai Lasca, deputat AUR, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. A bătut un șofer în trafic
 Mihai Lasca, deputat AUR, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. A bătut un șofer în trafic

 Mihai Lasca, deputat AUR, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. A bătut un șofer în trafic

Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, proaspăt ales deputat, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare după ce a bătut un şofer în trafic.
Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, tocmai ales deputat, este o persoană care a încălcat legea de mai multe ori, fiind chiar şi condamnat pentru violenţă şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.
  
Mihai Lasca, preşedintele AUR Bihor, a fost filmat în plină acţiune, chiar în timp ce bloca şoseaua şi bătea un şofer în trafic. Potrivit Antena 3, Mihai Lasca, preşedintele AUR Bihor, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de patru ani.
Acelaşi membru AUR a mai primit 120 zile de muncă în folosul comunităţii, pentru lovire. Sentinţa nu este însă definitivă, astfel că ea a fost atacată de Lasca, cu apel. Mihai Lasca a ajuns deputat AUR în Parlamentul României, în urma votului obţinut la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Cine este deputatul AUR Mihai Lasca

Ioan Mihai Lasca, liderul filialei din Bihor a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), este judecat în două dosare penale. În unul dintre ele a fost condamnat, luna trecută, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru lovire. În alt dosar, din 2019, instanța a instituit un ordin de restricție împotriva sa, la cererea fostei iubite care s-a plâns că ar fi avut un comportament agresiv.

În februarie 2016, Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 13 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare. El a fost arestat, în 2013, în acest dosar.

În alt dosar penal, Lasca a fost condamnat, luna trecută, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru lovirea unui bărbat care avea o relație cu fosta sa iubită. Prin aceeași decizie, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile. Lasca a depus apel. Conform publicației Bihoreanul, Lasca ”l-ar fi urmărit în trafic pe iubitul fostei partenere de viaţă şi l-ar fi blocat în mijlocul drumului, unde l-a luat la bătaie”.

În septembrie 2019, numele politicianului orădean a apărut la instanțe și în altă speță: instituirea unui ordin de protecție împotriva sa, la solicitarea unei foste iubite. Lasca a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri, timp de o lună, faţă de femeie și locul ei de muncă,  conform cu cele relatate de Capital.

Membrii AUR îi cer demisia

Iosif Ovidiu Gal, membru AUR, cere demisia lui Lasca, în vreme ce pe internet s-a lansat o petiţie sub titlul „Mihai Lasca nu mă reprezintă”.

„În calitate de candidat AUR la funcţia de deputat pe lista supleantă, mă disociez total de acest element negativ al societăţii şi îi cer demisia inclusiv aici! I-am propus în privat acest lucru, să facem chetă pentru a-i plăti toată cheltuiala din campanie şi să dispară definitiv din AUR! Mi-a răspuns sec; „eşti un trădător”! Sunt convins că a pătruns din neglijenţă în organizaţia noastră!”, a postat Iosif Ovidiu Gal pe Facebook.

Apostrofat de diverşi internauţi cu privire la modul în care a apărut Lasca în fruntea listei de candidaţi pentru Parlament, Gal a mai spus: „Nu se pune problema de frică faţă de un recidivist! Să vă povestească fostul coordonator AUR Bihor Daniel Bozga ce tertip a folosit delincventul pentru a-l înlocui şi apărea pe primul loc pe listă. Eu eram în Austria!”.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.