Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Fifor: Armata este stimulator pentru creșeterea economiei naționale
Mihai Fifor: Armata este stimulator pentru creșeterea economiei naționale

Mihai Fifor: Armata este stimulator pentru creșeterea economiei naționale

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a pus în discuție maturitatea strategică de care România dă dovadă, în regiunea Mării Negre, la o întâlnire, la Washington, cu oficiali americani din domeniul apărării.

Fifor s-a axat, în prezentarea sa, pe angajamentele Guvernului României în privința NATO. Ministrul a vorbit și despre eforturile făcute pentru modernizarea Armatei Române și a dat asigurări că țara noastră va continua să aloce doi la sută din PIB către domeniul apărării.

Ministrul a subliniat că România este un aliat de nădejde în cadrul Alianței Nord Atlantice, iar achizițiile făcute de Armata Română au și o componentă de investiții în industria națională de apărare, prin transfer de tehnologie și cooperare industrială cu partenerii, astfel MApN reușește să fie un stimulator pentru creșterea și dezvoltarea economiei naționale.

Mihai Fifor se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea o întâlnire, la Pentagon, cu omologul său american, secretarul Apărării, James Mattis. Discuțiile se vor concentra pe intensificarea cooperării pe dimensiunea apărării, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul NATO. (