Evenimentul Zilei > Politica > Miercuri se decide soarta TVR şi SRR. Iulian Bulai a făcut anunțul
Miercuri se decide soarta TVR şi SRR. Iulian Bulai a făcut anunțul

Miercuri se decide soarta TVR şi SRR. Iulian Bulai a făcut anunțul

 Iulian Bulai a declarat că miercuri se decide asupra proiectului privind conducerea SRR şi TVR. Dacă se va merge pe varianta PNL-UDMR cei de la USR PLUS vor respecta decizia.

Aşadar, preşedintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a declarat că miercuri se va decide cum va arăta proiectul de lege privind separarea funcţiilor de director general şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la TVR şi SRR.

„Colegii mei, preşedinţii alianţei USR PLUS au mers la negociere cu un mandat din partea partidului de a crea două poziţii, una de preşedinte şi una de director general; poziţia de director general să fie ocupată în urma unui concurs deschis, la care pot participa toţi profesioniştii care vor să ocupe această funcţie. Opţiunea noastră nu a fost acceptată de către liderii coaliţiei. (…) UDMR şi PNL au susţinut ideea de a avea o poziţie de director general aleasă din rândul membrilor Consiliului de Administraţie. Acest lucru va fi discutat la o şedinţă tehnică a grupului de lucru mâine dimineaţă”, a spus Bulai la Palatul Parlamentului.

Iulian Bulai: Dacă se merge pe varianta PNL-UDMR, reformele vor fi mult mai încetinite

El a mai spus că dacă se va opta pentru varianta PNL-UDMR, reprezentanţii USR PLUS vor respecta decizia coaliţiei de guvernare, numai că există o vulnerabilitate.

Iulian Bulai: „Dacă se merge pe varianta PNL-UDMR, reformele vor fi mult mai încetinite, există o vulnerabilitate a poziţiei, dar noi luăm act de această decizie, mergem mai departe. Respectăm decizia coaliţiei de guvernare”, a mai spus Bulai.

Potrivit unor surse, Coaliţia de guvernare a decis, marţi, ca în această săptămână să fie respinse rapoartele de activitate ale TVR şi SRR în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis ca în această săptămână, la nivel de comisii, să fie respinse rapoartele de activitate ale celor două instituţii publice de presă, iar săptămâna viitoare rapoartele de activitate ar urma să fie respinse şi în plenul comun.

În urma respingerii rapoartelor de activitate vor fi revocaţi din funcţie şi preşedinţii – directori generali ai TVR şi SRR. Potrivit surselor citate, după ce va fi făcut acest pas în plenul reunit, vor fi numiţi şefi interimari la cele două instituţii.

Partidele din coaliţie urmează ca până luni să finalizeze şi proiectul de lege potrivit căruia vor fi separate funcţiile de director general de cel de preşedinte al Consiliului de Administraţie. După ce acest proiect va fi adoptat în Parlament, vor fi alese noile conduceri ale TVR şi SRR, relatează Agerpres.