Evenimentul Zilei > International > News alert: Metroul și aeroportul au fost COMPROMISE de un atac fără PRECEDENT
News alert: Metroul și aeroportul au fost COMPROMISE de un atac fără PRECEDENT

News alert: Metroul și aeroportul au fost COMPROMISE de un atac fără PRECEDENT

Atacuri cibernetice au lovit marţi aeroportul internaţional din Odessa şi sistemul de metrou din Kiev, compromițând cele două sisteme.

Ucraina a fost victima principală a unui atac cibernetic major la începutul acestui an şi guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie că există riscul unui nou atac, conform AGERPRES.

„Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicaţii, altor surse de informaţii, infrastructurii din transporturi în primul rând precum şi utilizatorilor de internet obişnuiţi să se conformeze cerinţelor mai stricte de securitate cibernetică”, se arată într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Poliţia cibernetică din Ucraina şi Ministerul Infrastructurii au menţionat că atacurile de marţi nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra ţării. Banca Centrală a anunţat de asemenea că sistemul bancar funcţionează normal. Aeroportul din Odessa a anunţat întărirea măsurilor de securitate, în timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăţi.

„Anunţăm că sistemul IT al aeroportului internaţional Odessa au fost ţinta unui atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului funcţionează după reguli mai stricte”, a precizat aeroportul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: