Metode de „depozitare” a banilor. Care este cea mai indicată metodă în perioada actuală. Deciziile luate de români pentru economii

Metode de „depozitare” a banilor. Care este cea mai indicată metodă în perioada actuală. Deciziile luate de români pentru economii Sursa foto: arhiva evz

O perioadă extrem de agitată din punct de vedere economic naște și o întrebare legată de modul în care ne păstrăm economiile. Iată ce spun specialiștii despre cea mai indicată metodă.

Românii care reușesc să facă economii mai mari sau mai mici, în această perioadă extrem de dificilă au și o mare dilemă. Cum este mai bine să-și păstreze sumele de bani, în lei, euro, dolari, acasă sau la bancă?

Care ar fi cea mai indicată metodă pentru a păstra economiile

Specialiştii afirmă că, în principiu, ar fi cel ma bine să ţinem sumele mari la bancă. Dar asta depinde de situaţia fiecăruia şi de banii de care dispunem.

„Depinde de situaţia fiecăruia: dacă toate economiile sunt de 1.000 de lei, îi ţinem în lei, nu îi schimbăm, pentru că probabil îi vom folosi în perioada următoare, având în vedere creşterea preţurilor la energie, gaze, curent.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, taxe, impozite, totul plătim în lei. Dacă mai şi câştigăm în lei, atunci rămân în moneda naţională”, a precizat analistul financiar Adrian Negrescu, luni, la Antena 3.

În situații obișnuite, banii economii îi ţinem la bancă, dar dacă avem nevoie de bani de la lună la alta, îi ţinem acasă, pentru că îi vom folosi”, a mai declarat specialistul.

În ceea ce privește priveşte investiţiile, analistul financiar spune că cel mai indicat ar fi să depunem economiile în titluri de stat, pentru a ne bucura de o dobândă mai bună. „Ca să obţinem profit dacă depunem la bancă, spre exemplu, 1.000 de lei, îi putem depune şi ca titluri de stat, unde dobânda e de 5,5%.

Economia în aur este câștigătoare, dar este nevoie de timp și de răbdare

În criptomonede, nu recomand decât pentru cei care se pricep, pentru că se pot pierde bani foarte repede, iar la bancă primeşti dobândă 2-3% maxim.

În aur se câştigă, dar pe termen lung. Şi la bursă merită, dar doar pe acţiunile care ţin de utilităţi, în principal”, a mai declarat Adrian Negrescu.