Metoda „magică” prin care pot fi gătiți morcovii

Metoda „magică” prin care pot fi gătiți morcoviiMetoda delicioasă prin care pot fi gătiți morcovii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Se pare că cei mai mulți dintre noi au abordat gătitul morcovilor într-un mod total greșit. Această metodă „magică" va scoate în evidență din morcovi tot ce este mai bun atunci când sunt prăjiți.

Morcovi preparați greșit în majoritatea cazurilor

Există o mulțime de beneficii atunci când introducem morcovii ca parte din dietă. Leguma rădăcinoasă ajută la sănătatea pielii, a ochilor și a inimii.

Cu un conținut ridicat de fibre, carotenoizi, potasiu și vitamina C, adăugarea de morcovi la orice masă poate aduce un plus de sănătate. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să nu forțăm beneficiile lor nutriționale.

Următoarea rețetă a fost aprobată și recomandă de experți pentru morcovi prăjiți. Astfel, simpla lor fierberea poate fi înlocuită cu noua metodă, care îi va face mult mai gustoși.

morcovi, alimente

Sfaturile specialiștilor în materie de gătit

Rosemary Gill, de la Milk Street Kitchen, a explicat pentru The Express că cei mai mulți dintre noi abordează greșit gătitul morcovilor încă de la primul pas. Ea spune că simpla utilizare a untului, precum și a uleiului de măsline pentru a vă prăji legumele poate scoate în evidență o multitudine de arome, deoarece se vor carameliza cu adevărat în cuptor.

Morcovii, după ce au fost gătiți pe ambele grăsimi, vor fi mai dulci.

Ea recomandă să tăiați morcovii în diagonală, permițând mai mult spațiu pentru ca leguma să devină mai crocantă:

„Pentru cele mai bune rezultate, tăiați morcovii în diagonală, astfel încât să obțină o suprafață mare și mai multă caramelizare", a spus aceasta.

morcovi, alimente

Încălziți cuptorul înainte de a găti mâncarea

De asemenea, doriți să folosiți o temperatură mai scăzută pentru această abordare. Asigurați-vă că temperatura din cuptor este constantă înainte de a pune legumele la preparat. Odată ce sunt tăiați și gata pentru a fi gătiți, asigurați-vă că toți sunt complet acoperiți de unt și ulei în vasul de prăjit.

Expertul mai sfătuiește să iei o portocală și să prăjești felii din ea alături de morcovi. Când vine vorba de restul condimentelor, așteptați până când sunteți la jumătatea procesului de prăjire și apoi adăugați chimen și alte condimente în mâncare, asigurându-vă că sunt răspândite uniform - alături de sare și piper, bineînțeles. Făcând acest lucru mai târziu în proces, vă asigurați că mirodeniile nu se ard și că aromele lor infuzează cât mai mult posibil felul de mâncare.

„Nu irosiți untul condimentat din tava de prăjit. După ce ați terminat de aranjat felul de mâncare, turnați-l deasupra", a explicat ea.