Evenimentul Zilei > Social > Meseria ideală! Un japonez este plătit pentru a nu face nimic
Meseria ideală! Un japonez este plătit pentru a nu face nimic

Meseria ideală! Un japonez este plătit pentru a nu face nimic

Un japonez și-a construit o carieră din a nu face nimic. El oferă un serviciu de închiriere foarte neobișnuit. Shoji Morimoto se angajează să nu facă nimic, la propriu.

Shoji Morimoto le oferă clienților săi din Tokyo posibilitatea de a nu sta singuri, fie că este vorba despre un eveniment sau despre o activitate zilnică. Japonezul nu poartă conversații cu clienții săi, însă îi însoțește pe aceștia în diverse ipostaze. Astfel, locul lui de muncă este să stea cu oamenii care nu vor să fie singuri în diferite locuri.

Shoji Morimoto este foarte solicitat. El are are programate chiar și trei astfel de sesiuni „de stat” în fiecare zi. Prin acest „loc de muncă”, Shoji Morimoto vrea să demonstreze că „a nu face nimic” și, pur și simplu, a fi acolo pentru oameni, poate avea o însemnătate, potrivit BBC.

Cele mai ciudate locuri de muncă din lume

  1. Mirositor de transpirație În Marea Britanie – Asociația Internațională de Parfumuri angajează persoane care să miroasă transpirația. Aceștia primesc 39.000 de lire sterline pe an, iar sarcina lor este cea de a testa cele mai recente produse care combat transpirația și prin urmare trebuie să miroasă persoane care au folosit aceste produse și apoi au făcut efort fizic timp de o oră.
  2. Persoane angajate să doarmă – Cei mai mulți dintre noi cred că nu reușesc să doarmă suficient de mult, dar NASA angajează persoane care să doarmă cât mai mult. Voluntarii sunt plătiți până la 12.000 de lire sterline pentru a dormi timp de 70 de zile consecutiv, astfel încât oamenii de știință să poată studia efectul diferitelor presiuni ale aerului asupra corpului uman.
  3. Degustător de mâncare pentru animale – Un degustător de alimente pentru animale de companie are misiunea destul de dezgustătoare de a încerca cele mai noi arome de hrană pentru animale. În timp ce câinii și pisicile au gusturi diferite de oameni, sarcina pentru care se oferă un salariu între 20 și 50.000 de lire sterline pe an, este de a identifica echilibrul perfect între ingredientele găsite în produse.
  4. Persoană care oferă îmbrățișări – În Statele Unite există companii care angajează persoane care să le ofere clienților lor îmbrățișări și să-i aline pe cei care se simt singuri. Aceste îmbrățișări sunt non-sexuale, iar angajații primesc până la 60 de lire pe oră.
  5. Persoană care să stea la coadă – Indiferent dacă este vorba de o vânzare de mostre sau de cel mai recent model iPhone, oamenii plătesc acum bani pentru ca altcineva să stea la coadă în locul lor. Astfel că pentru 20 de lire pe oră, în Marea Britanie, sunt persoane care își petrec ziua așteptând  la cozi, în timp ce cei care plătesc pot să-și rezolve trebuirile pe care le au.