Regina a avut parte de cele mai incredibile preparate culinare, gătite de cei mai buni bucătari din lume. Sursele spun că aceasta ar avea aproximativ 20 de chefi personali, pregătiți să-i facă Reginei Elisabeta a II-a cele mai sofisticate preparate. Potrivit lui Darren McGrady, un fost angajat al Casei Regale, aceasta mănâncă de patru ori pe zi, însă doar porții mici, scrie retetesivedete.ro.

Micul dejun este sfânt

Tot Darren McGrady, care a lucrat pentru Regină timp de 15 ani, de altfel cel care a scos o carte despre obiceiurile culinare la Buckingham, a spus că suverana nu renunță niciodată la micul dejun. Și, indiferent de locul unde s-ar afla, când în Marea Britanie este ora 17.00, aceasta își bea ceaiul.

Felul preferat al Reginei

Biograful regal Katie Nicholl a mărturisit totodată că la micul dejun Regina consumă un bol de cereale, biscuiți și bineînțeles, ceai. La masa de prânz, optează între peşte la grătar cu spanac sau pui la grătar cu salată. Tot bucătarul a dezvăluit că cel mai mult Regina iubește să mănânce toast cu creveţi fierţi şi sandviş croque monsieur. La rândul său, regretatul Prinţ Philip, adora coulibiac de somon.

Ciocolata rămâne marea slăbiciune a suveranei.

În 2016, într-un interviu acordat „Hello”, același Darren McGrady a povestit că plăcerea Reginei a fost și va rămâne ciocolata. Pe de altă parte, nu suportă ceapa și usturoiul.

Alimentul interzis la Buckingham

„Detestă usturoiul, era alimentul interzis la Buckingham”, a mărturisit McGrady. În ceea ce privește preparatele fast food, Regina Elisabeta a II-a nu le-a încercat niciodată.

Regina are patru mese pe zi, dar mănâncă porții mici la fiecare din ele. La micul dejun, preferă lucrurile simple – de obicei, o simplă ceașcă de ceai și biscuiți, urmată de un castron de cereale.

La prânz servește pește la grătar, cu spanac sau dovlecei sau un banal pui la grătar cu salată – o opțiune cu conținut scăzut de carbohidrați.

Apoi, după-amiaza, Regina își bea ceaiul. Îți mai spun un secret: are întotdeauna biscuiți pe care îi mănâncă cu gem și budincă – pune gem mai întâi.