Evenimentul Zilei > EVZ Special > Memoria Zilei. Iliescu susţine că nu a fost un „antimonarhist fervent”
Memoria Zilei. Iliescu susţine că nu a fost un „antimonarhist fervent”

Memoria Zilei. Iliescu susţine că nu a fost un „antimonarhist fervent”

La zece ani după ce Mihai I a fost împiedicat brutal să între în ţară de către guvernul FSN, Ion Iliescu susţinea în noiembrie 2.000 că el de fapt şi-ar fi dorit un "dialog deschis şi public" cu regele.

În noiembrie 2.000, aflat în campanie electorală, liderul PDSR, Ion Iliescu, îşi revizuia atitudinea faţă de monarhie. La scurt timp după ce a dorit să demonstreze că este un om credincios, pupând moaştele Sfintei Parascheva, Iliescu s-a arătat şi foarte conciliant faţă de regele Mihai. El declara că a fost deschis dialogului cu regele Mihai, însă acesta nu a apreciat "deschiderea", fiind influenţat de anturajul său.

EVZ.RO derulează un proiect inedit prin care care sunt prezentate informaţii şi subiecte cu care Evenimentul Zilei a făcut istorie încă de la apariţia sa. În fiecare zi vom readuce din memoria ziarului evenimente care au zguduit România, au marcat destine şi au impresionat publicul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.