Măsurile fiscale ale Puterii ISCĂ DISPUTE între liberali

Măsurile fiscale ale Puterii ISCĂ DISPUTE între liberali

Vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, a susținut, într-o postare marți pe Facebook, că „ROBOR trebuie să crească repede peste rata inflaţiei”. În replică, senatorul liberal, Daniel Zamfir, spune că acest lucru ar afea „un efect devastator, atât pentru antreprenorii cu credite la bănci în lei, cât și asupra persoanelor fizice”.

„Dragnea şi Vâlcov dau foc economiei! La începutul anului rata inflaţiei 0%. După 11 luni în care Dragnea şi Vâlcov au administrat economia, rata inflaţiei 3.2%! (publicat astăzi de INS) ROBOR - ar trebui să crească repede peste rata inflaţiei! (dacă nu vrem rata inflaţiei la 10% în câteva luni. Sau aşa aduce bani la buget Vâlcov 🙂 ?)Pariul pe care îl fac acum economiştii: când depăşeşte ROBOR rata inflaţiei? Eu vă spun că foarte curând. Altfel, lucrurile scapă de sub control. În următoarele 3 luni- ROBOR poate să ajungă la minim 4%!”, a scris Florin Cîțu pe rețeaua de socializare. 

Senatorul PNL, Daniel Zamfir a dat o replică la această propunere imperativă a lui Florin Cîțu.

„E neobișnuit și surprinzător ca un parlamentar să ceară Băncii Naționale sau pieței libere- pentru că o piață liberă stabilește ROBOR-ul- creșterea ROBOR-ului. Nu poate să ceară un parlamentar așa ceva! O creștere a ROBOR-ului ar avea un efect devastator atât pentru antreprenorii cu credite la bănci în lei, cât și asupra persoanelor fizice. E neobișnuit și nu văd cum un parlamentar poate să intervină. Mai ales că până acum ni s-a tot spus că ROBOR-ul este rezultatul pieței libere, cererii și ofertei. Ori să înțeleg că nu e de fapt piața liberă și ROBOR-ul poate fi stabilit cumva? Un parlamentar nu poate să solicite așa ceva!”, a spus Zamfir pentru DC News.

Ne puteți urmări și pe Google News

De curând, PNL a anunţat că nu susţine iniţiativa legislativă de plafonare a dobânzilor la creditele bancare a senatorului liberal Daniel Zamfir, acesta fiind ameninţat cu excluderea din partid.

Parlamentarul a propus, joia trecută, ca dobânzile la credite pentru populaţie să fie limitate la cel mult 50% peste dobânda cheie a Băncii Centrale, în prezent de 1,75%, prin modificarea ordonanţei privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar. El a scris vinerea trecută, pe Facebook, că a primit ameninţări cu excluderea din partid.