Rolexul lui Marlon Brando, vândut cu peste 5 milioane de dolari

Rolexul lui Marlon Brando, vândut cu peste 5 milioane de dolari Sursă foto: Britannica

Ceasul purtat de Marlon Brando în filmul  "Apocalypse Now", un Rolex GMT-Master, este unul dintre cele peste 100 de accesorii de lux care fac acum obiectul unui proces civil intentat recent de ultimul proprietar al ceasurilor, un om de afaceri din Oman.

Rolex-ul lui Marlon Brando, personalizat de altfel, a fost vândut la casa de licitații Christie's  cu puțin peste 5 milioane de dolari. Accesoriul de lux provine din colecția lui Mohammed Zaman, un om de afaceri din Oman, un colecționar pasionat care vânează ceasuri de lux de aproximativ 45 de ani.

Rolexul lui Marlon Brando s-a vândut cu peste 5 milioane de dolari

La începutul lunii noiembrie, 113 ceasuri din colecția sa, printre care și Rolexul GMT-Master, au fost scoase la licitație pentru  suma record de peste 42 de milioane de dolari. Dar, tranzacția nu  s-a finalizat deoarece Zaman a intentat un proces la Geneva cu privire la vânzare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă nu se știe de ce licitația nu s-a finalizat, cert este că ofertanților câștigători li s-a transmis să nu inițieze nicio plată până la rezolvarea problemei juridice. Prețul uriaș al ceasului lui Marlon Brando se datorează în mare parte caracteristicilor distincte ale ceasului. Pe spatele accesoriului de lux este gravat numele celebrului actor.

„Dacă se uită la ceasul meu, atunci nu-mi fac treaba de actor”

În timp ce filma "Apocalypse Now", actorul a fost sfătuit să își scoată ceasul pentru că "ar ieși în evidență”. Zvonurile spun că actorul a avut o replică pe măsura ceasului. „Dacă se uită la ceasul meu, atunci nu-mi fac treaba de actor".

În filmul din 1979, Malron Brando a interpretat rolul colonelului Walter E. Kurtz, care se rătăcește într-o junglă izolată în timpul războiului din Vietnam. "Apocalypse Now" a fost nominalizat la opt premii Oscar, a câștigat premiul pentru cel mai bun sunet și pentru cea mai bună cinematografie și este considerat unul dintre cele mai mari filme realizate vreodată.

Rolex similar cu cel purtat de Marlon Brando

sursă foto: Facebook

Marlon Brando i-a dăruit cadoul fiicei lui

Rolexul a fost considerat multă vreme pierdut până în 2019. Când fiica actorului a scos ceasul la vânzare la casa de licitații Phillips. În 1995, Brando i-a dăruit ceasul fiicei sale Petra pentru absolvirea Universității Brown.

„Acest ceas este ca un tanc. Poți să-i faci tot ce vrei și va continua să meargă. Vreau să îl ai ca amintire a cât de mândru sunt de tine", i-ar fi spus actorul fiicei, după ceremonia de absolvire.

Ulterior, Brando Fischer i-a dăruit soțului ei ceasul drept cadou de nuntă, care avea să fie ascuns în casa lor ani de zile până când a fost scos la licitație, potrivit Bloomberg.