Evenimentul Zilei > Sport > Marijuana și cocaina vor fi legalizate! Decizie periculoasă fără precedent
Marijuana și cocaina vor fi legalizate! Decizie periculoasă fără precedent

Marijuana și cocaina vor fi legalizate! Decizie periculoasă fără precedent

Marijuana și cocaina vor fi legalizate! Conform celei mai recente decizii a conducerii Major League Baseball, cele două substanțe vor fi scoase de pe lista substanțelor interzise.

Hotărrea se aplică începând de anul viitor.

Dan Halem, președintele MLB (Major League Baseball),  susține că decizia a fost luată ca urmare a evenimentelor de anul trecut. când jucătorii foloseau cele două droguri pentru a trata durerile de după meciuri și antrenamente.

Începând cu anul viitor, sportivii care vor fi depistați „pozitiv” la testele pentru cocaină sau canabis vor fi trimiși la tratament și nu vor mai fi suspendați direct din competiții, ca până acum.

Mass-media americane susțin că decizia poate constitui un precedent, iar măsura va aplicată și în alte sporturi.

Adrian Mutu a fost dat afară de la Chelsea Londra în 2004 și suspendat timp de 6 luni, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină.

La momentul respectiv, Sindicatul internațional al fotbaliștilor, “FIFPro” a sărit în apărarea lui Mutu, punctând că acesta a utilizat un drog „recreațional”, și nu ar fi trebuit suspendat, ci doar amendat pentru că substanța nu i-a îmbunătățit capacitățile sportive, scrie EuropaFM