"Aştept un eveniment în viaţa mea, naşterea copilului. Am depus documente medicale în acest sens. Oana fiind în a 36-a săptămână, există posibilitatea de naştere prematură, ţinând cont că este şi fată, şi nu are efectiv nimeni cine să aibă grijă de acest lucru. (…) În contextul în care au fost o serie de evenimente neplăcute, pot fi din punct de vedere medical oricând probleme şi nu numai pentru naşterea prematură, dar şi anumite probleme medicale în perioada naşterii. Nu are cine să se ocupe de aceste lucruri", a declarat Marian Vanghelie, la ieşire din sala de judecată.

Arest prelungit

Întrebat dacă are emoţii în legătură cu naşterea copilului, Vanghelie a răspuns cu o glumă: "Când l-a născut prima soţie pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, şi sora medicală i-a pus lui copilul în braţe şi la un moment dat începusem să plângem amândoi. Nu ştia cine este tatăl".

Pe 3 august, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca Marian Vanghelie să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani. Marian Vanghelie s-a prezentat atunci în instanţă şi a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susţinând că urmează să devină tată şi că vrea ca totul "să reintre într-o stare de normalitate".

Eliberat după 4 luni

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru, toţi sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei)