“Emmanuel Macron a dezmințit marți la Consiliul de miniștri orice disensiune cu prim-ministrul Edouard Philippe legat de criza coronavirusului și i-a criticat pe cei care “încearcă să divizeze” executivul, potrivit unor surse guvernamentale concordante.

„Tot executivul este pe deplin aliniat în această criză. Nu voi avea nicio îngăduință față de cei care încearcă, prin zvonuri, să divizeze guvernarea și mai ales pe prim-ministru și pe președintele Republicii”, a declarat șeful statului, potrivit relatării unui participant la Consiliul de miniștri.

Dl Macron a revenit de două ori asupra subiectului marți dimineață, în fața guvernului, pentru a stinge zvonurile privind tensiuni în cadrul cuplului executiv, potrivit mai multor surse ministeriale.

Potrivit mai multor articole de presă (L’Express, Le Point…), șeful statului ar fi sunat personal jurnaliști joi pentru a-și manifesta dezacordul față de decizia dlui Philippe de a menține în aceeași zi, marți, prezentarea planului de ieșire din izolare în Adunarea Națională și votul deputaților.

Mai multe grupuri parlamentare cereau amânarea votului cel puțin pe miercuri pentru a avea “timp de gândire” privind această strategie.

Zvonurile privind o neînțelegere între dnii Macron și Philippe apar episodic de la începutul mandatului, adesea intensificate în perioade de turbulență precum criza „vestelor galbene”. Dar rareori îl obligă pe șeful statului să le dezmintă”.