Evenimentul Zilei > International > Marea Resetare: „Această pandemie COVID este șansa noastră…” A cui?
Marea Resetare: „Această pandemie COVID este șansa noastră…” A cui?

Marea Resetare: „Această pandemie COVID este șansa noastră…” A cui?

Tucker Carlson, realizatorul emisiunii cu cea mai mare audiență de la Fox News, a vorbit despre „Marea Resetare”, planul de a institui o Nouă Ordine Mondială profitând de pandemia COVID.

„Această pandemie a oferit oportunitatea pentru o resetare”, a afirmat Trudeau. „Este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemie pentru a reinventa sisteme economice care să răspundă cu adevărat provocărilor mondiale, cum ar fi sărăcia extremă, inegalitățile și schimbarea climatică.”

Ocolirea democrației

Carlson a sugerat că ceea zicea Trudeau nu era că liderii lumii doresc să-i salveze pe oameni de un „virus cu o rată de supraviețuire de 99%”, ci să ocolească regulile democrației pentru a impune teorii netestate:

„Oh, «aceasta este șansa noastră», spune Justin Trudeau. Nu șansa noastră de a vă salva de un virus cu o rată de supraviețuire de 99%. Aproape cu siguranță veți fi bine, și ei știu asta. Este șansa noastră de a impune un control social fără precedent asupra populației pentru a ocoli democrația și a schimba totul în conformitate cu bizarele lor teorii științifice, care nu au fost niciodată testate în lumea reală și, în plus, nu au nici o noimă. Asta este șansa lor.”

Ziaristul a subliniat că cel care a declarat că „pandemia a oferit o oportunitate pentru o resetare” era un „șef de stat”. Carlson a amintit și de o carte a fondatorului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, intitulată „COVID-19: Marea Resetare”.

„Această carte nu este despre știință sau medicină”, a spus Carlson. „Nu, în schimb ea descrie «ce schimbări vor fi necesare pentru a crea pentru viitor o lume mai inclusivă, trainică și sustenabilă».”

Apocalipsa nu a avut loc

Ziaristul de la Fox News a subliniat diferențele dintre modul în care liderii lumii discută despre pandemia de coronavirus acum față de modul în care discutau la jumătatea lunii martie.

La acea vreme, lideri politici precum Gavin Newsom, guvernatorul Democrat al Californiei, preziceau că un număr uriaș de oameni – 56% din populația acestui stat, de pildă, care este de peste 25 de milioane – se vor infecta, și au vorbit despre scurte perioade de carantină.

Dar realitatea este diferită.

„La data de 15 noiembrie, circa 2,6% din totalul populației Californiei a fost infectată”, a spus Carlson. „Aceasta înseamnă cu vreo 20 de milioane de oameni mai puțin decât a prezis Gavin Newsom în mai că se vor infecta. Așa că, într-un fel, aceasta seamănă cu o victorie. Putem proclama victoria? Nu, din contră.”

„Luni, Newsom a anunțat că vor fi instituite și mai multe restricții. Acum, 41 de districte din cel mai mare stat al nostru se află sub cele mai restrictive forme de carantinare. Biserici, săli de sport și restaurante nu pot desfășura nici un fel de activități interne.”

Puterea puterii

Acest lucru nu l-a împiedicat pe Newsom să ia cina cu o duzină de comeseni la un restaurant șic, în paranteză fie zis.

„Cum arată Marea Resetare?”, a întrebat Carlson. „Iată cum: Oamenii de la putere fac tot ceea ce vor, deoarece sunt la putere. Nici un principiu nu mai este bătut în cuie. Nici un standard nu se mai aplică.”

În acest context, ziaristul a revenit la Viganò.

„În scrisoarea sa de luna trecută către președinte, arhiepiscopul Viganò a scris următoarele și ele merită ascultate:

«Marea Resetare este sortită eșecului deoarece cei care au plănuit-o nu înțeleg că mai sunt oameni gata să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile, să-i protejeze pe cei dragi ai lor, să le ofere un viitor copiilor și nepoților lor.»

„Să sperăm că este adevărat”, a comentat Carlson.

PAGINA ANTERIOARA