Evenimentul Zilei > International > Vești bune pentru sute de mii de români. Marea Britanie scade nivelul de alertă
Vești bune pentru sute de mii de români. Marea Britanie scade nivelul de alertă

Vești bune pentru sute de mii de români. Marea Britanie scade nivelul de alertă

Marea Britanie a decis să reducă nivelul de alertă impus pentru pandemia COVID-19. Nivelul de alertă scade de la maximumul de cinci la patru, au anunțat autoritățile britanice.

Autorităţile sanitare britanice au decis joi să reducă nivelul de alertă impus pentru pandemia de COVID-19. Riscul de supraaglomerare a spitalelor este în scădere în Marea Britanie, care a fost supus unei izolări severe de la începutul lunii ianuarie, relatează BBC.

De la nivelul de alertă maxim cinci, acesta scade la patru, au anunţat într-un comunicat comun şefii medicali ai celor patru naţiuni ale ţării (Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord).

Riscul de supraaglomerare a NHS s-a diminuat, susțin șefii medicali britanici

”Riscul de supraaglomerare a serviciului naţional de sănătate sau a altor servicii sanitare în 21 de zile s-a diminuat”, a mai prezintă sursa citată.

”Nu ar trebui să ne facem iluzii: ratele de transmisie, presiunea asupra spitalelor şi decesele rămân la un nivel ridicat”, au avertizat șefii medicali britanici. ”În timp, vaccinurile vor avea un impact major”, au menţionat sursele citate.

Confruntate cu o creştere bruscă a contaminărilor atribuite unei tulpini mai contagioase, autorităţile britanice au decretat la începutul lunii ianuarie o carantină generală, cu închiderea şcolilor. Unele regiuni precum Londra au fost închise de la mijlocul lunii decembrie.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut în Marea Britanie

Măsurile drastice luate, în paralel cu o campanie viguroasă de vaccinare cu ajutorul armatei şi a zeci de mii de voluntari, au redus drastic numărul de cazuri noi.

La sfârșitul lunii ianuarie numărul persoanelor spitalizate a depăşit 38.000 (faţă de puţin peste 20.000 în primul val din aprilie). recent, numărul pacienţilor spitalizaţi cu COVID -19 a scăzut la 16.000.

Peste 18 milioane de locuitori au fost vaccinați

Campania de vaccinare din Marea Britanie este considerată de succes. Peste 18 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin împotriva COVID-19 9 aproximativ 25% din populație).

Deoarece s-a evitat o situație care putea deveni dezastruoasă, guvernul britanic speră să înceapă la 8 martie, odată cu redeschiderea şcolilor, o relaxare treptată în Anglia care va fi realizată până la sfârşitul lunii iunie.

În același timp, Marea Britanie este cea mai afectată ţară de pandemie din Europa, cu peste 121.000 de decese.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: